x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul Kitsch-ului se deschide în Centrul Vechi

Muzeul Kitsch-ului se deschide în Centrul Vechi

04 Mai 2017   •   15:59
Muzeul Kitsch-ului se deschide în Centrul Vechi

 Carpete cu Răpirea din serai, obiecte legate de religie, peşti de cristal şi alte bibelouri din perioada comunistă se numără printre cele peste 200 de exponate ale Muzeului Kitsch-ului românesc, care se deschide vineri în Centrul Vechi al Capitalei. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, noul muzeu de tip boutique se află la al doilea etaj al imobilului din strada Covaci numărul 6 şi, pe lângă sala ce găzduieşte expoziţia permanentă, include şi o galerie. Aici, potrivit proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, "orice artist român care va vrea să expună în galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. Nu există decât o singură limitare: lucrările să fie kitschoase". 

"Fie că e vorba de peştele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de carpete cu Răpirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc. Aceasta poate fi dedusă şi din cele şapte categorii în care au fost împărţite obiectele: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern şi make your own kitsch", se arată în comunicat. 

Exponatele provin din colecţia personală a proprietarului muzeului realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignaţiilor, târgurilor de profil şi altor colecţionari şi îmbogăţită recent cu numeroase 'artefacte'. Investiţia lui în noua destinaţie culturală se ridică la peste 15.000 de euro. 

"În materie de kitsch, sunt şi eu diletant, la fel ca toţi ceilalţi. Nu cred că există specialişti în kitsch pentru că nu este o ştiinţă. Voi ţine cont de feedback-urile şi ratingurile vizitatorilor pentru a face schimbări sau pentru a îmbogăţi colecţia de exponate", declară Cristian Lica, citat în comunicat. 

Preţul unui bilet este de 30 de lei. 

"Pentru cetăţenii români aplicăm o reducere de o treime, din solidaritate cu faptul că ei sunt expuşi la kitsch-ul din jurul lor în fiecare zi. Contravaloarea biletului de intrare se situează în zona inferioară a marjelor de preţ practicate de muzeele boutique din lumea largă", precizează proprietarul muzeului. AGERPRES

×