x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Noutate - Silent Strike

Noutate - Silent Strike

de Miruna Nicolae    |    02 Sep 2006   •   00:00
Noutate - Silent Strike

De curand, artistul originar din Bacau este acompaniat in concertele live de doi dintre componentii trupei Stigma: Norbi (tobe) si Ursu (bas).

Jurnalul National: Ai avut o evolutie impresionanta. In jurul varstei de 14 ani compuneai muzica, iar in 2005 deschideai concertul Faithless. Cand ti-ai descoperit pasiunea pentru muzica?
Silent Strike: Am inceput sa ascult muzica mai serios pe la 11 ani si sa compun la 14-15 ani. La inceput am ascultat formatii rock, metal, alternativ, apoi am inceput sa ascult in paralel hip-hop cu metale grele si toate genurile de electronica. Tot la 11 ani am inceput sa iau lectii de chitara si asa am putut sa compun teme mici muzicale. Pe un 486 la 15 ani ma jucam in programe "tracker" si in unele ce generau sunete, incercam diferite ritmuri, teme din toate genurile muzicale, mai ales electronice. Prin 1999-2000 au inceput sa iasa piese mai legate, am inceput sa-mi definesc un stil propriu in aria idm electro ambiental chill cu influente hip-hop, chiar rock.

Colegi si planuri

Carui gen de public te adresezi?
Nu am un target anume. Exista public potential. Cred ca majoritatea oamenilor ar putea asculta acest gen de muzica daca ar fi mai bine distribuit si promovat. Insa sunt sigur ca ar exista multi ascultatori.

De curand apari pe scena alaturi de un tobosar si de un basist. Cand te-ai hotarat sa concertezi in aceasta formula?
Acum trei luni am inceput repetitii pentru un proiect live alaturi de Norbi (tobe) si Ursu (bas), ajutati de Mihai Mitran, producatorul LastradaMusic si am realizat ca suna mult mai bine in formula asta decat singur si sper sa continuam asa. Ei sunt componenti ai trupei Stigma si canta si alaturi de Maria Radu. Am avut un concert la Art Jazz in iulie si publicul a reactionat foarte bine. Va mai fi unul in aceasta formula la inceputul lui octombrie, poate si pana atunci, insa nu se stie inca nimic sigur.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
Lucrez sa termin al doilea album pana in 2007. Nu stiu prea multe detalii inca. Imi doresc sa colaborez cu Yvat si o sa se si intample in curand.

×
Subiecte în articol: arte inceput