x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Povestea Tatianei Stepa

Povestea Tatianei Stepa

de Cristiana Stamatescu    |    01 Apr 2011   •   13:13
Povestea Tatianei Stepa

159181-.jpgA fost una dintre cele mai cunoscute voci ale Cenaclului Flacăra, pe vremea comunismului ea, o femeie mică cu o chitară în mână, facea mii de oameni să se simtă fericiţi, oameni care o aplaudau minute în şir. Şi-a trăit viaţa ca un om modest, a luptat împotriva cancerului cântând la chitara şi, mai presus de toate, a iubit.

Tatiana Stepa este o adevărată doamna de poveste, o femeie puternică, capabilă de sentimente măreţe. Portretul ei este creionat duminică, de la 16:30, cu ajutorul fiului ei, Cătălin, al soţilor Romulus şi Ileana Vulpescu, cea de-a doua familie a cântăreţei şi al prietenilor. (“Doamne de poveste”, Acasă TV)

Andrei Paunescu, cel pe care Tatiana l-a iubit din toata inima îşi aminteşte de femeia care l-a cucerit de la prima vedere. El era un puşti când a cunoscut-o, avea 12 ani, ea 18. El era fiul lui Adrian Paunescu, ea era privighetoarea poetului. Tatiana Stepa a fost un talent uriaş identificat de flerul lui Adrian Paunescu. Poetul a găzduit-o în casa lui pe fetiţa săracă de miner cu o voce în care vibra muzica astrelor. Mulţi au bârfit că îi este iubită. Nimic mai greşit, iubirea care avea să se nască în casa lui Adrian Paunescu avea sa fie cea între fiul său Andrei şi Tatiana.  Numai că iubirea devastatoare, profundă a Tatianei era diferită de cea din sufletul mai tânărului Andrei, care s-a îndrăgostit de altcineva. “Ea îşi dorea o căsnicie. Îşi mai dorea un copil, mi-a zis, nu a fost să fie. Nu mă îndoiesc că i-ar fi plăcut să rămânem pe un termen nederminat împreună. Pe noi ne desparteau şi câţiva ani. Eu când am cunoscut-o în intregime pe Tatiana ea avea 32 de ani, eu 26, abia mă maturizam. Dupa ce ne-am despărţit ea a avut niste ani foarte buni chiar daca marcaţi de suferinţă", mărturiseşte Andrei Paunescu. "Mi-am dat seama, mai ales după ce a murit, că sentimentele se duc aşa într-o parcare şi revin la un moment dat", mai spune artistul.

Scriitorul Romulus Vulpescu şi soţia acestuia, Ileana, fac mărturii cutremurătoare la “Doamne de poveste”  despre cum o mare artistă cum a fost Tatiana Stepa, cânta la chitară în ultimii ani ai vieţii ca să-şi câştige banii pentru a-şi trata cancerul. “Nu vroia să ne mâhnească, cu noi nu vorbea despre problemele ei. Grija ei cea mai mare era ca părinţii ei să moară înaintea ei. Că ar fi fost îngrozitor să sufere ei. Întotdeauna încerca să te menajeze. Era unul dintre cei mai discreţi oameni pe care i-am cunoscut. A trecut prin multe momente dureroase în viaţa ei. Tatăl ei a avut un picior tăiat. Era nimicită de ideea că nu are bani pentru o proteză mai bună”, mărtuiriseşte Ileana Vulpescu.

×