x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Puzli sau cum se numeste"

"Puzli sau cum se numeste"

16 Sep 2004   •   00:00

Sss! Sa pastram, mai intai, un moment de reculegere pentru infrangerea nedreapta suferita de Sahtior Donetk in fata lui AC Milan. (Aici nu scriu nimic, se considera ca e alb)

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Sa trecem acum la lucruri mult mai putin importante. L-am vazut pe Gigi Becali la OTV. Tacea. Tacea nepermis de mult. Nu stiam ca, alaturi de un reputat orator ca Sechelariu, Gigi Becali alege tacerea. Cred ca de fapt omul n-a vrut sa se faca de ras, zic. Cine stie ce zicea si venea Sechelariu cu un argument de-l facea muci.

Ce-mi place foarte mult la Dan Diaconescu este ca-i lasa, dom’le, pe oameni sa vorbeasca. Ore-n sir (am scris "sit" fara sa vreau, daca-ntelegeti ce vreau sa spun). Cine a avut suficienta rabdare sa-l urmareasca pe Seche a putut considera ca n-a trait degeaba ieri (marti).

Pentru ca ieri singura fapta buna pe care am facut-o a fost sa dau locul in tramvai unei tipe pe care-o banuiam ca e insarcinata, dar ea era doar grasa (deci nu se pune!), am zis ca macar sa ma uit la OTV, poate totusi raman cu ceva. Mi-a placut cum s-a descris domnul Sechelariu, proaspat inrat in Partidul Noua Gestatie... asta... Admiratie... pardon... Abstractie... ma rog, ceva de genu’ asta. Printre multe idei de o reala valoare, domnul Seche a tinut sa-si remarce calitatile exceptionale care fac din el un adevarat lider: este roman, este crestin, iubeste oamenii si, deloc in ultimul rand, este foarte generos cu bacaoanii, pe care-i hraneste cu mici si da bani din buzunarul propriu la saraci.

Gratios in fuga lui de idei, domnul Seche are "o putere interna", dupa cum singur recunoaste. Cred ca e o putere de natura cronica si prea putin curabila. Si inca ceva demn de mentionat: o metafora superba made by Seche. Ceva cu un joc de lego in care tre’ sa pui fiecare piesa la locul ei ca sa faci un tot; "puzli, sau cum se numeste".

×
Subiecte în articol: arte