x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Regele Mihai şi Regina Ana: Nunta de Diamant

Regele Mihai şi Regina Ana: Nunta de Diamant

de Adriana V. Paduraru    |    11 Iun 2008   •   00:00
Regele Mihai şi Regina Ana: Nunta de Diamant

TVR Cultural difuzează în exclusivitate sîmbătă seară, de la 20:55, filmul aniversării nunţii de diamant a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României

TVR Cultural difuzează în exclusivitate sîmbătă seară, de la 20:55, filmul aniversării nunţii de diamant a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. Oferind secvenţe de la principalele momente din perioada 10-12 iunie, filmul “Regele Mihai şi Regina Ana: Nunta de Diamant”, realizat de Marilena Rotaru, evocă, prin intermediul arhivei de film şi al fotografiilor, clipele primei întîlniri, căsătoria, copiii, viaţa de familie în exil.

În zilele de 10, 11 şi 12 iunie au loc la Bucureşti şi Sinaia evenimente care celebrează aniversarea a 60 de ani de căsătorie a Majestăţilor Lor Regele Mihai şi Regina Ana. Concertul de la Ateneul Român oferit de familia regală, lansarea volumului “Nunta de Diamant”, scris de Principesa Margareta şi Principele Radu, prezenţa celor 14 familii regale europene la Bucureşti pentru aniversarea Familiei Regale a României sînt doar cîteva dintre reperele acestor zile, de la care veţi putea urmări imagini în filmul ce urmează a fi difuzat de TVR Cultural.

În anul 1947, Regele Mihai şi Regina Ana s-au cunoscut la Londra, cu ocazia căsătoriei Principesei Elisabeta a II-a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh. Regina Ana păstrează vie amintirea primei lor întîlniri şi povesteşte cît de frumos şi impunător era viitorul ei soţ, în uniforma sa militară. Regele Mihai i-a cerut mîna Principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămînă de la prima lor întîlnire. Majestăţile lor Regele Mihai şi Regina Ana au sărbătorit Nunta de Diamant, reprezentînd împlinirea a 60 de ani de căsătorie, la data de 10 iunie 2008. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte mihai regele regina regele mihai regina ana