x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Şi copiii au teatrul lor

Şi copiii au teatrul lor

de Roxana Ioana Ancuta    |    21 Mar 2009   •   00:00

Teatrul pentru Copii "Ion Creangă" din Capitală a marcat, vineri 20 martie, Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret.



Cu această ocazie, directorul instituţiei, Cornel Todea, a anunţat viitoarele premiere, dar şi organizarea unei conferinţe naţionale intitulate "Perspectivele educaţiei timpurii din România în context european", o iniţiativă a Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională "Step by Step".

Printre premierele Teatrului "Ion Creangă", se numără "Povestea copilului care a salvat poveştile", o piesă scrisă de Ştefan Mitroi şi câştigătoare a concursului de dramaturgie pentru copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", şi care va fi montată în luna aprilie, "Seminţe", un spectacol în regia lui Valeria Frabetti, dedicat copiilor între 1 şi 3 ani şi realizat în parteneriat cu compania La Baracca Testoni Ragazzi, din Italia.

Pentru acest an, Cornel Todea are în pregătire şi montarea a două spectacole, a căror regie o va semna, "Un lup, o capră şi trei iezi", după o piesă de Monica Patriciu, şi "Imaginile sunt imagini", o adaptare scenică de Claude Confortes după Eugene Ionesco.

"Teatrul Ion Creangă nu are gândirea că acei copii care vin în sala de teatru ar fi un partener neevoluat. Noi avem respect pentru inteligenţa şi capacitatea de înţelegere a acestui partener", a spus Cornel Todea.

×
Subiecte în articol: arte