x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sinaia Forever

Sinaia Forever

de Catalina Iancu    |    26 Sep 2009   •   00:00

A 16-a ediţie a festivalului Sinaia Forever are ca temă centrală protecţia mediului.



Ca motto al evenimentului în acest an a fost ales "Cultură în Natură", pentru a sensibiliza nu numai locuitorii oraşului, ci şi turiştii care sunt invitaţi să păstreze mediul cât mai curat.

De asemenea, acest generic vine şi ca o accentuare a dorinţei de a promova cultura şi bunul gust în Sinaia, măcar în perioada manifestărilor. Festivalul Toamnei a început ieri în staţiunea supranumită "Perla Carpaţilor" şi se va desfăşura până mâine. Punctul central este Bulevardul Verde, decorat cu pomi-simbol. Fiecare dintre cei şase arbori "plantaţi" de primărie atrage atenţia asupra câte unui aspect al vieţii.

Astfel, avem nevoie şi de un Pom al Viselor, dar şi de unul al Istoriei. Amorezii sunt aşteptaţi sub Pomul Dragostei, unde se pot căsători pentru o zi, în timp ce pentru cei mici a fost amenajat Pomul Copiilor. Pomul Fraţilor de Cruce simbolizează proiectele de înfrăţire ale oraşului Sinaia, în timp ce asupra poluării se atrage atenţia la Pomul Negru, unde au loc cursuri de educaţie pe teme ecologice.

×
Subiecte în articol: arte festival sinaia forever