x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru polonez în Parcul Herăstrău

Teatru polonez în Parcul Herăstrău

de Roxana Ioana Ancuta    |    30 Mai 2008   •   00:00

Teatrul polonez “A” prezintă spectacolul de stradă “Exultet”, inspirat din rituri de trecere, sîmbătă seara, în Parcul Herăstrău, transmite Mediafax.

Teatrul polonez “A” prezintă spectacolul de stradă “Exultet”, inspirat din rituri de trecere, sîmbătă seara, în Parcul Herăstrău, transmite Mediafax.


Teatrul “A” din Gliwice este un teatru profesionist de factură neconvenţională. Instituţia, care activează din 1996, are în repertoriu 16 piese, printre care musicaluri şi spectacole de stradă. În ultimii ani, acestea au fost invitate la festivaluri din Olanda, Suedia, Germania, Cehia şi Bulgaria.

Teatrul “A” a încercat să combine limbajul popular al teatrului muzical cu experienţa avangardei teatrale europene şi preia elemente din cultura tradiţională poloneză, combinînd textele de autor cu texte biblice sau din folclorul slav.

Spectacolul “Exultet”, adus la Bucureşti de Institutul Polonez, este inspirat din riturile de trecere, precum ceremoniile de iniţiere, moartea şi renaşterea sau schimbarea statutului religios şi social al individului.

De asemenea, Institutul Polonez prezintă, luni, la Spitalul de Copii “Maria Sklodowska-Curie”, o expoziţie dedicată copiilor, intitulată “Zîmbete”. Lucrările de pictură şi grafică sînt semnate de diferite personalităţi din Polonia şi din lume. Strîngerea “zîmbetelor-autograf” a început în 1980, iar colecţia a ajuns în prezent  la 10.000 de lucrări. Expoziţia va sosi în România tocmai din Mexic.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Oficiului de Promovare a Culturii din Gdansk.

           

×
Subiecte în articol: arte