x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Toni Grecu: Dezvaluiri deloc senzationale! - "As vrea sa fiu portofelul lui Opri

Toni Grecu: Dezvaluiri deloc senzationale! - "As vrea sa fiu portofelul lui Opri

12 Aug 2004   •   00:00
Toni Grecu: Dezvaluiri deloc senzationale! - "As vrea sa fiu portofelul lui Opri

Am vorbit cu Toni Grecu si am ramas dezamagita. M-asteptam sa se dea de-a dura printre mese si apoi sa revina in pozitie initiala, ridicand mana la sfarsit, cum fac gimnastele.

N-a facut-o. M-asteptam la un spectacol de verbiaj salbatic, desantat chiar, de locvacitate nedomesticita. Aiurea! Atat va spun: nu v-asteptati la cine stie ce! Omul e atat de normal, incat ma si face sa-mi fie jena. Mie, celei care, pana sa-l intalneasca pe el, se credea cel mai normal om de pe planeta.
LUIZA LUPU

  • Jurnalul National: Cand ati fost trist ultima oara?

    Toni Grecu: Aaaaa... mereu gasesti cate un motiv de tristete. Veselia e numai in rai. Bucuria vesnica numai acolo o gasesti. Sunt o groaza de motive care ma pot intrista. Ca pe orice om, de altfel. Uite, ma intristeaza faptu’ ca in Romania lucrurile nu merg asa cum ne-ar placea tuturor sa mearga, ca de ce nu suntem si noi nemti...

  • Acuma, sa nu-mi spuneti ca nu puteti dormi noaptea pentru ca in Romania lucrurile nu merg cum ne-ar placea noua. Ma refeream la omul din Toni Grecu, la copilul din Toni Grecu, la femeia din Toni Grecu (aici pufneste cumva jenat). Aveti sindroame premenstruale?

    Nu, nu, nu am. Si nici nu cred ca un om normal dezvoltat ar trebui sa aiba ceva specific sexului opus.

  • Dar exista barbati care se poarta de parca ar fi mereu in SPM.

    Treaba lor, sa fie sanatosi! Sa fie la ei acolo. Sa fie EI nervosi si cu dureri de cap!

    Despre ticalosi si alti nesimtiti

  • Ce sunt ticalosii si cum ii gestionam?

    Sunt de mai multe feluri. Si nu poti scapa de ei in nici un fel. Ticalosi sunt peste tot. La fel cum gasesti si prosti. Uneori, si tu poti sa fii ticalos in ochii altuia. Oricine poate fi ticalos la un moment dat si fara macar sa stie ca este. Ticalosia, la fel ca si prostia, e inerenta in viata oricui. Nu poti scapa de ea.

  • In ce fel ati fost ticalos?

    Mi-e greu sa recunosc c-am fost un ticalos. Ticalosia merge mana-n mana cu ipocrizia.

  • Era urmatoarea intrebare.

    (Rade)

  • Despre vicii.

    Pai, si asta e o problema. Nu e asa usor sa-ti recunosti viciile. Iar daca este s-o fac, n-o fac intr-un cadru public, o fac atunci cand sunt numai eu cu mine.

  • N-ati spune pentru nimic in lume "da, sunt un ticalos"?

    Poate ca da, poate c-as face-o. Da’ n-am chef sa raspund la intrebarea asta, de ce sa raspund acuma la intrebarea asta?

  • Ipocrit?

    Aaaaa, mai, ipocrizia e lucrul pe care eu il urasc cel mai mult pe lumea asta. Nu pot sa neg faptul ca n-am fost ipocrit niciodata. Am fost ipocrit. Uneori am fost silit sa fiu ipocrit si de fiecare data fie mi-a parut rau, fie m-am urat pe mine insumi pentru o clipa, doua, trei...

    Despre succes si alti demoni

  • De ce plang chitarele?

    Aoleu... Pai ca sa faca succes in Europa. Daca n-ar plange chitarele n-ar fi nimic. N-ar fi nici o zarva prin topurile din Franta, Germania sau Anglia. Chitarele plang pentru c-asa e sufletul nostru slav. Iar cei care au pus pe note aceste cuvinte, ei insisi fiind aaaa... moldoveni, sau romani, sau ce-ori fi ei sau, ma rog, au o cantitate de duiosie in sufletul lor. Asta vine din firea lor ruseasca. Chitarele plang, semeseurile nu primesc raspuns, fetele sunt suparate si triste... (crescendo), dar totul se petrece intr-un ritm foarte vesel. Chitarele plang, dar intr-un ritm foarte alert (acum tipa de-a dreptul). Asta a fost si cheia succesului acestui cantec: combinatia asta paradoxala dintre plans, duiosie si ritm dracesc. Ai vazut ca versurile sunt de o stupiditate exceptionala. Dar cata vreme au succes la public, inseamna ca ceva bun este p-acolo.

    Incaltaminte, portofele si misto. Si injuraturi

  • Dac-ar fi sa fiti incaltaminte, ce v-ar placea sa fiti?

    (Ezita) Interesant.... Incaltaminte n-as vrea sa fiu. As vrea sa fiu (se uita-n masa) portofel! As vrea sa fiu portofelul lui Oprisan sau al lui Sechelariu.

  • De ce?

    Cred c-as fi satul tot timpu’, gras, reusit... mi-ar sta bine.

  • Ce carte v-ar fi placut sa scrieti?

    Asta-i o intrebare la care as putea da o gramada de raspunsuri. Mi-ar fi placut sa scriu Biblia. Mi-ar fi placut sa fiu apostol.

  • Exista o diferenta intre misto si umorul de calitate?

    Bascalia si umorul sunt doua lucruri diferite, desi au o radacina comuna. Ele au aceeasi tinta, dar drumurile lor sunt diferite. Si una, si alta urmeaza sa faca pe cineva sa rada. Satira este o forma superioara de umor, in sensu’ ca e cerebrala si impune niste calitati atat celui care o face, cat si celui care o asculta. Cel mai usor este sa faci bascalie. Parerea mea este ca umorul este undeva intre bascalie si satira. Astea ar fi limitele intre care s-ar inscrie umorul. Oamenii fac misto unii de altii, pentru ca asta e specia asta a lor. Daca omul e o trestie ganditoare, inseamna ca are si calitatea unica de a rade si de a se lua in ras, la urma urmei. Cel mai greu este sa faci misto de tine insuti. Cei care fac misto de ei insisi au o mare calitate. Asta-i ironia: automistoul este cea mai buna modalitate ca sa-ti dai seama daca un om are umor si daca are umor de calitate.

  • Care este defectul omenesc care va supara cel mai tare?

    Toate defectele omenesti sunt surse de umor. Pentru ca, in esenta, cam asta inseamna umorul. El se inspira din ceea ce este anormal, din tot ceea ce nu curge intr-o albie fireasca. Tot ceea ce este pe langa este sursa de umor. Toate viciile, toate lucrurile anapoda din creierul lui, din comportamentul lui pot fi ironizate. Umorul este o pargie prin care se pot descarca anumite tensiuni. Si, daca umorul nu poate sa modeleze in mod dramatic fie caracterul unui om, fie problemele dintr-o societate, el poate insa sa dea satisfactie altor oameni. Pentru ca sub aceasta masca se pot ascunde adevaruri foarte dure, uneori foarte greu de spus altfel. De asta e foarte bine sa ai umor. Te ajuta sa si injuri... e ca o paranteza.

    Ha ha ha si hi hi hi

  • Dumnezeu are simtul umorului?

    Da. Mare de tot. Urias.

  • Care dintre intrebarile mele v-a placut cel mai putin?

    Nu pot sa spun asta pentru ca esti de fata, da’ cum pleci... (hlizeala)

  • Dar cel mai mult?

    Nici una.
  • ×
    Subiecte în articol: arte umorul toni grecu