Viziunea pictorului Valentin Ionescu, într-o expoziție inedită - Femeia: mamă, fiică, soție
Valentin Ionescu pare a fi unul dintre pictorii români contemporani care ar putea oricând concura cu celebrul Nicolae Grigorescu. Fără a deveni o copie a marelui artist, ci doar prin stilul abordării temelor, în special a portretelor feminine, Valentin Ionescu exprimă printr-o tehnică desăvârșită frumuseșea feminină așa cum o poate percepe un veșnic îndrăgostit de imaginea perfecțiunii mamei, iar de aici pornește o abordare ce tinde spre clasic, dar primește la fiecare pas elemente din contemporaneitate, fără să depășească o anumită barieră impusă de raportarea inițială la imaginea etalon.
“Ideea de a vernisa o expozitie închinată mamei ma bântuie de ceva vreme, probabil din anii studenției sau mai de timpuriu. Pierderea mamei, destul de prematur, în plină adolescență, mi-a marcat atât viața artistică în mod esențial, cât și pe cea socială. Delicatețea și sensibilitatea reprodusă prin tușe și tonuri surprind scene și secvențe pline de tandrețe maternă, alături de prunci delicați și suavi. Apoi se succed imagini cu fete tinere și femei cu diverse încărcături emoționale. Mi s-a spus adesea că mă remarc prin rigoarea și stilul plastic desăvârsit, prin maniere artistice având curente impresioniste și chiar reproduceri din stilul antebelic”, explică pictorul Valentin Ionescu.
Iubitorii de pictură sunt așteptați miercuri, 25 aprilie, la vernisajul expoziției „Femeia: mamă, fiică, soție”, în Aula Mare a Academiei Oamenilor de Știință din București (Splaiul Independenței nr. 54), de la ora 16.00.

Ştiri din .ro
Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române
Sibiu – prima destinație din itinerariul expoziției ”Eroii care au făcut Istorie”

De Ziua Culturii Naționale, Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei în seria „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”
Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Televiziunea Română

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Mirel Taloș: „Creativitatea românească ne menține pe harta lumii în orice timpuri“

De Ziua Culturii Naționale - maraton de spectacole lectură, la Teatrul Național Târgu-Mureș

Cărți care au devenit filme de succes

Eveniment la Naționalul din Iași: Sindromul Quijote - spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale, pe textul câștigător al proiectului Lecturi³
