x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 8 romane de groază pentru o seară liniștită

8 romane de groază pentru o seară liniștită

de Giulia Anghel    |    30 Oct 2023   •   21:30
8 romane de groază pentru o seară liniștită
Sursa foto: Hepta

Chiar și într-un gen la fel de întunecat precum horror-ul, pot exista părți care îți aduc relaxare. Fie că este un personaj preferat, o locație fantastică sau o poveste care reușește să se încheie într-un mod satisfăcător, groaza poate avea confortul său.

Doar pentru că aceste cărți oferă personaje sau locații liniștitoare, asta nu înseamnă că nu te așteaptă scene care îți dau fiori. 

Iată 8 romane de groază ciudat de reconfortante:

1.Holly, de Stephen King
Există multe personaje memorabile create de Stephen King, dar puține sunt la fel de îndrăgite ca detectivul Holly Gibney. Ea are o minte inteligentă, directă, care este fantastică în a înțelege micile detalii și nu atât de grozavă în comunicarea cu oamenii. Aceasta investighează dispariției unei fete pe nume Bonnie. Dar, pe măsură ce sapă mai adânc, la început fără tragere de inimă, Holly găsește mai multe indicii care indică un cuplu de bătrâni care vrea să trăiască puțin mai mult. Urmărește-te pe Holly în timp ce navighează atât în acest mister întunecat, cât și într-o lume în continuă schimbare.

2.Inima mea este o drujbă
de Stephen Graham Jones
Stephen Graham Jones este un maestru al groazei și descrie personaje captivante. Jade Daniels este un mare fan al filmelor horror, ceea ce nu o face tocmai populară printre colegii ei. Dar a fi singuratic s-ar putea să nu fie un lucru atât de rău atunci când oamenii din comunitatea ei încep să moară iar pasiunea o menține în viață. Jade este spirituală, amuzantă dar și puțin tristă, ceea ce o face personajul perfect pentru un roman înfricoșător ca acesta.

3. John Dies at the End (Volumul 1)
de Jason Pargin
Dacă ești familiarizat cu celebra serie de comedie horror a lui Jason Pargin, vei înțelege de ce se află pe această listă. Pentru cei care nu au vizitat orașul ciudat „Undisclosed” , un loc unde se întâmplă lucruri inexplicabile, atunci atracția ar putea fi la fel de misterioasă. David și cel mai bun prieten al său (și agent al haosului), John, sunt anchetatori paranormali în orășelul lor ciudat. Gândaci care posedă oameni, droguri care le dau locuitorilor posibilitatea de a vedea lucruri care nu sunt de pe acest pământ, oameni din umbră, portaluri către iad și siniștri Shadow Men. Ceea ce face povestea plăcută este umorul și chimia dintre cele două personaje principale, care transformă o călătorie întortocheată și înfiorătoare într-o aventură fantastică și distractivă.

4. Țara Lovecraft
de Matt Ruff

Ce este mai terifiant decât forțele cosmice pentru a înnebuni oamenii și pentru a distruge civilizația așa cum o știm noi? Coșmarul inevitabil al rasismului instituționalizat. Atticus Turner este un soldat negru care se întoarce acasă din războiul din Coreea și constată că tatăl său a dispărut și este ținut de o organizație misterioasă și rasistă. Terorile continuă să crească pe măsură ce Atticus, familia lui și prietenii intră în contact cu ororile atât umane, cât și de altă lume.

5. Insula otrăvită
de Lloyd Shepherd
Imaginează-ți un paradis frumos polinezian care te așteaptă, toate nisipurile calde și ape limpezi, și crimă mistică. Bine, poate că ultimul nu se potrivește prea bine, dar există ceva în felul în care Lloyd Shepherd scrie despre Tahiti din 1812, care te duce cu gândul la o vacanță plăcută și relaxantă. Iar membri echipajului Solander, care aduc înapoi sute de plante din Tahiti în Anglia, încep dintr-o dată să moară. Sunt aceste morți magice sau botanice? Asta este ceea ce trebuie să-și dea seama șeful poliției râului Thames, Charles Horton, iar timpul este esențial.

6. Clubul fantomelor de sâmbătă seara
de Craig Davidson
Nu există nimic mai dorit ca apartenența la un club când ești copil, să ai întâlniri secrete și să împărtășești glume. Din păcate, clubul fantomă de sâmbătă seara al lui Jake Baker îl are ca membru doar pe el și poate pe unchiul său excentric, pe nume Calvin. Dar când se mută în orașul ciudat Cascada Niagara, Jake își găsește doi prieteni noi pentru a împărtăși toate descoperirile și poveștile sale ciudate și minunate. Aceasta este o poveste dulce-amăruie despre maturitate.

7. Locuri goale
de T. Kingfisher

În timp ce curățenia casei unei rude după un deces recent poate fi tristă, oferă multă nostalgie și amintiri calde din vremuri mai fericite. Pentru Mouse, care a fost însărcinată să facă ordine în vechea cabană pitorească a bunicii sale din pădurile din Carolina de Nord, acesta ar trebui să fie un moment de reflecție. În schimb, se transformă într-un coșmar când găsește un caiet care detaliază creaturile întunecate și misterioase din pădure care vin să o ia. Și apoi încep zgomotele. O repovestire a romanului clasic de  groază al lui Arthur Machen, „Oamenii albi”. Iar această  carte te va face să te gândești de două ori la închirierea acelei cabane îndepărtate. 

8. Cântecul lebedei
de Robert McCammon

Orice s-ar întâmpla, indiferent cât de rele ar fi lucrurile, oamenii sunt... oameni. La bine și la rău. Și când vine vorba de sfârșitul lumii, romanele explorează adesea acele instincte foarte reale, fie pentru a supraviețui, fie pentru a reconstrui ceea ce a fost pierdut. Povestea o urmărește pe Swan, o tânără cu puteri paranormale, care ajută un mic grup să trăiască în mijlocul neantului, astfel încât să se poată vindeca. Însă doar pentru că au construit un loc de pace și armonie, nu înseamnă că nu există încă amenințări, scrie  offtheshelf.com.

×
Subiecte în articol: groaza roman