x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ABC-ul internetului

ABC-ul internetului

de Sebastian S. Eduard    |    22 Mai 2009   •   00:00
ABC-ul internetului
Sursa foto: Stockxpert/

Editura Litera Internaţional publică o carte care se adresează în special învăţăceilor în ale internetului. "La prima publicare a acestei cărţi, în 1995" - spun autorii Peter Buckley şi Duncan Clark -, "internetul, denumit atunci şi «superautostrada informaţională», era un fenomen misterios şi oarecum ciudat.



Chiar dacă deţineaţi un computer, probabil că nu aveaţi un modem, un browser web, software de conectare la internet şi toate celelalte lucruri pe care astăzi le considerăm normale."

Ceea ce vor să spună autorii este că, în mai puţin de 15 ani, internetul a evoluat uimitor şi că ediţiile succesive ale volumului au încercat să ţină pasul cu toate aceste modificări. Iată de ce acum ne aflăm în faţa unei cărţi diferite de cea din 1995.

Volumul de faţă a fost până acum vândut în peste 3 milioane de exemplare şi este considerat cea mai bună carte de buzunar despre acest fenomen. Scrisă într-un limbaj accesibil, lucrarea tratează multe aspecte: de la cum să intraţi online prima oară la sfaturi şi trucuri complexe. Puteţi afla, de asemenea, cum să creaţi propriul blog sau site, caracteristicile internetului mobil, tehnologia wireless, elemente de securitate.

Şi chiar dacă sunteţi un obişnuit al internetului, puteţi afla lucruri noi, cum ar fi, de pildă, o bază de date cu cele mai importante adrese de pe www.

×
Subiecte în articol: carte