x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Abureli politice

Abureli politice

de Sebastian S. Eduard    |    12 Iun 2009   •   00:00
Abureli politice
Sursa foto: Stockxpert/

Aristotel şi furnicarul merg la Washington...



Seria Bonton (Nemira) revine cu un nou volum. După "Platon şi Ornitorincul intră într-un bar...", aceiaşi autori - este vorba despre Thomas Catchcart şi Daniel Klein - ne propun un titlu la fel de incitant: "Aristotel şi furnicarul merg la Washington". Acelaşi stil deconstructivist, acelaşi umor...

4962-94115-32_35tv4copy.jpg

Thomas Cathcart şi Daniel Klein nu înghit gogoşi electorale - şi nici cititorii lor nu o vor mai face! Aruncând în luptă bancuri, caricaturi şi idei ale filosofilor antici, "tipii cu filosofia" concep un adevărat curs de autoapărare în faţa dublului-discurs politicianist. Sunt puşi sub lupă conducători celebri, de la Cezar la Condoleeza Rice, de la Ginghis Han la Hillary Clinton şi de la Adolf Hitler la George W. Bush (cel tânăr şi cel bătrân!).

Vom vedea astfel cum discursurile politicienilor îmbracă diverse strategii - denumite de autori în mod diferit, de la "strategia discursului înşelător" la "Strategia Ba pe-a mă-tii" sau "Strategia Star Trek". Bucuraţi-vă de carte, amuzaţi-vă, pentru că, oricum, când e vorba despre politicieni mai mult vă enervaţi.

SEMNALE EDITORIALE


Enigma portalului blestemat
CORINT JR.
Aventura seriei "Copiii lămpii fermecate" continuă cu cea de-a cincea carte. În ultima lor aventură, John şi Philippa Gaunt se trezesc în mijlocul unui mister fermecat, care-i duce adânc în inima junglei amazoniene. Când o colecţie de vestigii incaşe dispare, Djinnul Albastru din Babilon îi trimite pe gemeni şi pe unchiul Nimrod să o recupereze. Pe drum însă, John şi Philippa îl întâlnesc pe prietenul lor Dybbuk, căruia i-au fost răpite puterile de djinn şi care e hotărât să le redobândească.

Evanghelia pierdută a lui Iuda
HUMANITAS.
De-a lungul tradiţiei creştine, Iuda a fost înfăţişat drept mărul putred din coşul apostolic. Nicăieri în tradiţia creştină nu a fost tratat cu bunăvoinţă. Până acum. În "Evanghelia pierdută a lui Iuda", protagonistul este singurul dintre ucenici care l-a înţeles pe Isus. Doar Iuda a întrezărit adevărul. De aceea, numai lui i-a dăruit Iisus revelaţia... "O carte şlefuită ca o bijuterie. Inteligentă, vie, accesibilă oricui. Este o lectură obligatorie pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre Iuda şi Evanghelia lui Iuda" (Prof. Marvin Meyer)

Warren Buffett
INJOY BOOKS.
Editura Injoy, proaspăt lansată pe piaţă, vine cu volumul "Warren Buffett se destăinuie". Un volum semnat Janet Lowe, în care găsim extrase din înţelepciunea multimiliardarului american. Completată cu informaţii la zi pentru a cuprinde şi viaţa lui Buffett din ultimul deceniu, această carte conţine o serie de citate încântătoare, note şi maxime favorite ale celui mai de succes investitor din lume.

×
Subiecte în articol: carte