x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bookfest Junior - Margareta Pâslaru le citeşte copiilor

Bookfest Junior - Margareta Pâslaru le citeşte copiilor

de Roxana Ioana Ancuta    |    27 Sep 2008   •   00:00

S-a deschis salonul de carte pentru cei mici. Singurul eveniment de carte în aer liber din România, dedicat copiilor!



S-a deschis salonul de carte pentru cei mici. Singurul eveniment de carte în aer liber din România, dedicat copiilor!

În premieră anul acesta, ediţia târgului de carte Bookfest Junior, un proiect A.E.R. (Asociaţia Editorilor din România), şi-a deschis porţile vineri dimineaţă, în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gheorghe Şincai) şi le va închide duminică. Intrarea este liberă. În jur de 25 de edituri îşi prezintă cele mai interesante titluri de carte pentru cei mici, într-o atmosferă veselă, chiar dacă vremea de afară nu este prea favorabilă, în cortul salonului organizat în Parcul Tineretului pregătindu-se mai multe surprize micilor vizitatori: vizionare de filme de desene animate, face-painting (pictură pe faţă), ateliere de poveşti, spectacole de teatru de păpuşi – "Cenuşăreasa" (sâmbătă de la 16:00) şi "Scufiţa Roşie" (duminică, 16:00), numere de magie, concu­rsuri pentru copii. Astăzi, între 17:00 şi 17:15, Ioana Nicoale va citi pasaje din cartea sa, recent lansată pe piaţă la editura Corint, "Aventurile lui Aric", iar mîine, cei mici, dar şi cei mari, o pot întîlni pe Margareta Pîslaru, la ora 12:00, în calitate de povestitor de ocazie al cărţii realizate, cu mulţi ani în urmă, după şi despre îndrăgitul film "Veronica".

"Micul vrăjitor", cea mai scumpă carte

Editura Corint a adus la târg, pe lângă cele 200 de titluri prezentate, un bestseller naţional şi internaţional, "Cronicile Wardstone – Greşeala Vraciului" carte care nu poate fi citită după miezul nopţii şi care deja a inspirat scenariul unui film aflat în producţie la Warner Bros. De mânuţă cu părinţii, în prima zi a târgului, s-au perindat câţiva prichindei, interesaţi de cărţile cu jocuri prezentate de edituri, de cele cu aventuri şi de cele fantasy (mai ales băieţii), iar unii dintre ei venind special pentru "sesiunea" de desene animate şi pentru face-paiting.

Una dintre cele mai scumpe cărţi de la târg este "Micul Vrăjitor" (editura Corint), "o carte foarte bine documentată despre magie, pe înţelesul copiilor, cu ilustraţii frumoase şi care a atras interesul celor mici", spune Roxana Petrescu, reprezentantul editurii. Din păcate, nici bagheta magică din interiorul cărţii, din stejar, nici esenţele magice nu pot face vreo vrajă ca preţul să scadă. Ea costă 60 RON.

×
Subiecte în articol: arte carte