x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cartea umbrelor de E.O. CHIROVICI la Editura RAO

Cartea umbrelor de E.O. CHIROVICI la Editura RAO

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mar 2024   •   23:00
Cartea umbrelor de E.O. CHIROVICI la Editura RAO

După răsunătorul succes al volumului Cartea oglinzilor, publicat în peste 39 de limbi și devenit prima ecranizare de la Hollywood a unui autor român, în filmul Fantomele trecutului (lansare pe 22 martie 2024), și la patru ani de la ultimului titlu lansat (Cartea secretelor), Eugen Ovidiu Chirovici revine cu un nou roman, intitulat Cartea umbrelor, roman ce încheie această trilogie.

După întâlnirea cu un cuplu misterios la o petrecere în Manhattan, Jim Goldman pleacă în Mexic pentru a recupera un manuscris. Fragmentul nesemnat pe care îl descoperă acolo spune povestea unui scriitor consacrat, Autorul, a cărui soție a fost victima unei crime odioase. Incapabil să continue proiectul la care tocmai lucra, intitulat Cartea umbrelor, Autorul angajează un scriitor surogat care să îl ajute în acest sens. În curând, însă, acesta din urmă ajunge la concluzia că Autorul și-a ucis soția și că noul lui roman este o confesiune inconștientă. Prin urmare, el începe să scrie pe ascuns o altă versiune a Cărții umbrelor, menită a-l demasca pe Autor.

Fragmentul descoperit în Mexic se sfârșește în acest punct. Jim decide să completeze manuscrisul cu propria lui versiune, însă în curând realizează că povestea din manuscris pare să aibă un corespondent real și că frontiera dintre ficțiune și realitate este mai neclară decât pare la prima vedere.

×