x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cronicile Lumii Pământene

Cronicile Lumii Pământene

de Sebastian S. Eduard    |    30 Apr 2009   •   00:00
Cronicile Lumii Pământene

O nouă trilogie fantasy. Literatura fantasy pentru tineret pare a fi în continuare pe gustul publicului.



Editura Rao vine în acest moment pe piaţă cu primele două volume ale Trilogiei Cronicile Lumii Pământene: "Nihal de pe Pământul Vântului" şi "Misiunea lui Sennar". Cel de-al treilea volum, "Talismanul puterii", va ieşi în septembrie.

EROINĂ. Nihal este o tipă cu adevărat ciudată. În Lumea Pământeană, nimeni nu este ca ea: ochi mari violet, urechi ascuţite, plete albastre. A fost crescută de un făurar de arme şi trăieşte într-unul din oraşele turn din Pământul Vântului, jucându-se de-a războiul cu prietenii de vârsta ei, care şi-au ales-o drept şef datorită forţei şi agilităţii ei. Dar totul se schimbă pe neaşteptate când Pământul Vântului este atacat de Tiran, despotul care a cucerit deja cinci din cele opt Pământuri care alcătuiesc Lumea Pământeană. Rezistenţa armatei popoarelor libere şi priceperea vrăjitorilor care încearcă să apere oraşul cu forţa descântecelor sunt în van. Lui Nihal nu îi mai rămâne altceva de făcut decât să devină un războinic adevărat şi să-i apere pe nevinovaţi chiar cu riscul de a cădea în mâinile Tiranului.

Semnale editoriale

Vedetele nu se îngraşă

House of Guides. Dacă doriţi să arătaţi ca vedetele voastre preferate, această carte vă va învăţa cum să vă îndepliniţi visul. Jennifer Aniston, Melanie Grifith, Cameron Diaz, Demi Moore, Julia Roberts, Claudia Schiffer, Britney Spears... cum reuşesc ele să-şi păstreze un corp perfect? Adele Parker a adunat mărturiile lor şi le-a reunit în cartea "Vedetele nu se îngraşă".

Taxiurile torturii

All. Nu mai este un secret pentru nimeni: de la 11 septembrie 2001, CIA a răpit în tăcere mai mult de 100 de persoane şi le-a încarcerat în în-chisori din întreaga lume. Această operaţiune a fost denumită "extrădare specială" şi face parte din operaţiunile clandestine cele mai de amploare realizate de SUA după sfârşitul războiului rece. Unele persoane reţinute au fost trimise în Egipt, Maroc, Afganistan sau Europa de Est pentru a fi torturate şi interogate.

Omul în căutarea sensului vieţii

Meteor Press. Cartea, vândută în peste două milioane de exemplare şi intrată în categoria "celor mai influente zece cărţi ale Americii", conţine istorisirea vieţii unui om care, dintr-un număr, a redevenit o persoană. Autorul a trăit experienţa a trei ani de teroare în lagărele naziste de la Auschwitz şi Dachau. În timpul suferinţei îndurate şi parţial din cauza acesteia şi-a dezvoltat viziunea psihoterapeutică,  ce este cunoscută sub numele de logoterapie.

×
Subiecte în articol: carte