x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De la Annie Proulx la Kevin Spacey

De la Annie Proulx la Kevin Spacey

de Sebastian S. Eduard    |    21 Iun 2009   •   00:00
 De la Annie Proulx la Kevin Spacey

Cel puţin pe piaţa noastră, se întâmplă ca filmul să apară înaintea cărţii. Este şi cazul volumului semnat de Annie Proulx.



Romanul "Ştiri de acasă" a fost ecranizat în 2001 sub regia lui Lasse Halstrom  ("Chocolat/Ciocolată cu dragoste") şi i-a avut în rolurile principale pe Kevin Spacey, Julianne Moore, Judi Dench şi Cate Blanchett. Bine primită atât de public, cât şi de critica de specialitate, producţia a fost nominalizată la mai multe premii importante precum BAFTA, Globul de Aur şi Ursul de Aur.

ATMOSFERĂ. Volumul care stă la baza peliculei este un roman de atmosferă, o poveste încărcată de lirism şi de umor sardonic semnată de una dintre cele mai talentate şi originale voci ale literaturii americane de azi. "Să citeşti «Ştiri de acasă» înseamnă să-ţi doreşti să stai în Restaurantul Calmarul Zburător mâncând curry cu aripioare de focă şi privind gheţarii care se ciocnesc în golf", scrie The Times, în timp ce The Sunday Telegraph caracterizează cartea ca fiind "de o frumuseţe aspră şi sălbatică precum coasta bântuită de furtuni din Newfoundland".

SUBIECT.
Quoyle, un jurnalist de mâna a doua, cam ghinionist şi lipsit de idealuri, se hotărăşte să părăsească New York-ul după ce îşi pierde soţia într-un dramatic accident de automobil. Stabilit împreună cu cele două fiice ale sale rebele şi cu mătuşa lui în cel mai îndepărtat colţ din Newfoundland, pământul strămoşilor săi, Quoyle se pomeneşte aruncat în vâltoarea unei noi vieţi într-un sătuc de pescari de pe ţărmul Atlanticului.

×
Subiecte în articol: carte