x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gândeşte mare şi înlătură concurenţa

Gândeşte mare şi înlătură concurenţa

de Sebastian S. Eduard    |    26 Apr 2009   •   00:00
 Gândeşte mare şi înlătură concurenţa
Sursa foto: /stockxpertcom

O carte despre concurenţă atunci când, în plină criză, ea începe să dispară? Cu atât mai mult am zice, întrucât lupta pentru supravieţuire se înteţeşte.



Volumul de faţă nu este o ilustrată teoretică a unui concept sau filosofii de marketing. Este mai mult o poveste. La prima vedere nu neapărat interesantă, dar care te prinde pe parcurs. Autorii "gândesc mare" ("Think big"), veţi vedea, dar acest lucru nu trebuie neapărat să ne descurajeze...

Într-o lume plată, totul se schimbă... mai ales calităţile de care ai nevoie pentru a conduce o companie de top. Succesul nu constă doar în forţa companiei în sine, mult mai important este la ce se poate conecta aceasta. Aflaţi secretul companiei Li & Fung, cea care şi-a dovedit succesul înregistrând un profit de opt miliarde de dolari din articole vestimentare şi alte bunuri destinate mărcilor de renume şi retailerilor - fără a deţine nici măcar o singură fabrică. Victor Fung, William Fung şi Jerry Wind dezvăluie modul în care Li & Fung a înlocuit infrastructura "de modă veche" şi punctele de lucru care aveau un număr imens de angajaţi cu o reţea fluidă care poate crea, fabrica şi livra oriunde, aproape orice. Cheia succesului în această lume este un set de principii destinate "orchestrării reţelei", descris pentru prima dată în această carte. Autorii examinează felul în care aceste principii pot fi aplicate în procesul de fabricare, în servicii, precum şi în alte industrii. Vă arată cum puteţi construi şi orchestra propria reţea de talie mondială.

×
Subiecte în articol: carte