x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte La naiba, hai s-o facem!

La naiba, hai s-o facem!

de Sebastian S. Eduard    |    17 Mai 2009   •   00:00
La naiba, hai s-o facem!
Sursa foto: /REUTERS

Pe "dinţosul" Richard Branson îl ştiţi din nenumăratele escapade aviatice. Miliardarul american, fondatorul "Virgin", scrie acum o carte despre ce înseamnă să ai atitudine.

Cartea este scrisă într-un stil simplu şi direct. Interesant şi captivant, volumul este o propunere de dezvoltare personală şi a afacerii, un ghid pentru oricine doreşte să îşi trăiască viaţa din plin, exact aşa cum face şi Richard Branson.

"Screw it, Let's do it/ Lecţii din şcoala vieţii" este o atitudine. Este atitudinea care îl caracterizează pe Richard Branson. Cu alte cuvinte, lui Branson îi plac provocările şi le răspunde cu curaj. Volumul de faţă arată cum este să crezi că poţi face un lucru, chiar dacă alţii sunt sceptici. Trebuie doar să încerci şi iar să încerci, până când reuşeşti.

Branson împărtăşeşte aici câteva dintre lecţiile de viaţă şi carieră pe care le-a trăit şi cum a folosit aceste învăţăminte. Rezultatul sunt câteva principii-sfat: să crezi că ceea ce îţi propui poate fi făcut; distrează-te, munceşte din greu şi banii vor veni; calculează riscurile şi asumă-ţi-le; urmează-ţi visurile, dar în lumea reală bazează-te pe tine.

BIO. Richard Branson este recunoscut pentru îndrăzneala şi apetitul de a face afaceri noi. Începând din 1968 a creat peste 360 de companii marca Virgin. Richard Branson ocupă în prezent poziţia 9 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers 50 şi locul 261 în lista celor mai bogaţi oameni din lume întocmită de Forbes pentru anul 2009. Este autorul cărţilor "Losing My Virginity" şi "Business Stripped Bare", ambele aflate în curs de apariţie la editura Publica.

×
Subiecte în articol: carte