x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Love & Life

Love & Life

de Sebastian S. Eduard    |    01 Mar 2009   •   00:00

EDITURA LEDA  •  ROMANE PREMIATE.
Două volume din colecţia Love & Life, ambele traduse în mai multe limbi de circulaţie mondială: "Enzo sau arta de a pilota pe ploaie" de Garth Stein şi "Vraja iernii" de Helen Dunmore.





Bestseller New York Times publicat în 27 de ţări "Enzo sau arta de a pilota pe ploaie" este o poveste emoţionantă, dar şi amuzantă despre familie, dragoste, loialitate şi speranţă, despre minunile şi absurdităţile vieţii umane, percepute prin ochii – şi nasul – unui câine.

Enzo este diferit de alţi câini: un filosof cu un suflet aproape uman, a învăţat o mulţime de lucruri stând toată ziua în faţa televizorului său ascultând cu atenţie cuvintele stăpânului său, Denny Swift, pilot de curse în devenire. A înţeles că viaţa, la fel ca şi cursele de maşini, nu înseamnă numai viteză. Folosind tehnicile necesare pe pista de curse, poţi pilota cu succes printre toate problemele existenţei. Şi, pentru că a învăţat cum poţi să devii o persoană plină de compasiune şi de succes, Enzo aşteaptă cu nerăbdare următoarea viaţă, când este convins că se va întoarce pe pământ ca om. Cartea a primit cronici deosebit de bune. "Un volum care merită pus alături de «Pescăruşul Jonathan Livingston» a lui Richard Bach, de «Alchimistul» lui Paulo Coelho şi de «Viaţa lui Pi» a lui Yann Martel", a scris The Portland Oregonian.

AUTORUL. Garth Stein a studiat arta cinematografică la Columbia University School of the Arts şi a lucrat ca producător şi regizor de filme documentare cu care a câştigat numeroase premii. "Enzo sau arta de a pilota pe ploaie" este cea de-a treia carte a lui Stein, după "Raven Stole the Moon" (1998) şi "How Ewan Broke His Head and Other Secrets" (2005), care a primit The Pacific Northwest Booksellers Association Award.



O iubire imposibilă

Roman multipremiat "Vraja iernii" are un stil extrem de seducător. "Imagistica somptuoasă a romanului pendulează între iernile aspre şi dezolante pe care Cathy le adora şi verile toride care o învăluie în parfumul greu al trandafirilor, stârnindu-i amintiri dureroase... Un roman scris cu mult talent", scrie Sunday Express. Catherine şi fratele ei, Rob, nu cunosc motivul pentru care au fost părăsiţi de părinţi. Casa bunicului lor, "omul de nicăieri", devine pentru ei un loc de refugiu, în care se ascund de teroarea secretelor de familie. În timp ce lumea din jurul lor se îndreaptă spre război, dragostea fraternă dintre ei devine tot mai periculoasă.

×
Subiecte în articol: carte