x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano

de Sebastian S. Eduard    |    07 Iun 2009   •   00:00
Mens sana in corpore sano
Sursa foto: /Stockexpertcom

Un volum extrem de util pe care îl veţi găsi pe alocuri fascinant, pentru că vine cu multe lucruri noi. Marile probleme ale sănătăţii, formulate într-un limbaj accesibil.



Cartea "Învaţă să trăieşti sănătos" (scrisă în colaborare cu ziaristul Josep Corbella) cuprinde sfaturi de bază pentru îngrijirea sănătăţii şi îm­bu­nă­tă­ţirea calităţii vieţii. Structurată astfel încât să poată fi citită de la început până la sfârşit precum o povestire, dar şi pentru a permite fiecărui cititor să înceapă cu acele capitole care îl interesează, volumul prezintă într-un limbaj accesibil ceea ce medicina cunoaşte astăzi despre pro­blemele de sănătate care îi preocupă cel mai mult pe oameni: controlul greutăţii, alimentaţia ideală, colesterolul, activitatea fizică, tensiunea arterială, investigaţiile medicale, consumul de alcool, dependenţa de tutun, stresul, ba chiar implicaţiile tristeţii şi ale fericirii asupra sănătăţii. "Învaţă să trăieşti sănătos" este o carte despre sănătate care nu interzice nimic, care nu impune nimic şi care prezintă ultimele date ştiinţifice privind mo­da­lităţile de prevenire a afecţiunilor evitabile şi de întârziere a îmbătrânirii.

Autorul. Eminentul cardiolog Valentín Fuster este directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului "Mount Sinai" din New York, preşedintele comitetului ştiinţific al Centrului Naţional de Cercetări Cardiovasculare din Spania şi preşedinte al Federaţiei Mondiale a Inimii.

×
Subiecte în articol: carte