x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Președintele Barack Obama, actorul Ethan Hawke și antreprenorul Mike Costache susțin educația timpurie din România

Președintele Barack Obama, actorul Ethan Hawke și antreprenorul Mike Costache susțin educația timpurie din România

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Feb 2021   •   19:02
Președintele Barack Obama, actorul Ethan Hawke și antreprenorul Mike Costache susțin educația timpurie din România

Ediția de lux a cărții de memorii a lui Barack Obama, cu semnătura olografă a autorului, a fost adjudecată în seara de 2 februarie, în doar 10 minute, pentru 7.500 de euro, la Casa de Licitații A10 by Artmark.

 

Fericitul adjudecatar este antreprenorul româno-americano-israelian Mike Costache, care a licitat aseară alături de zeci de „ambasadori” ai faptelor bune prin Artmark pentru cartea de colecție „Pământul Făgăduinței” de Barack Obama. În semn de mulțumire pentru actul nobil, antreprenorul Mike Costache va primi din partea actorului american Ethan Hawke ultima sa carte, lansată chiar ieri - „A Bright Ray of Darkness”, cu semnătura olografă a starului de la Hollywood.

 

Este o carte specială, atât pentru cauza nobilă cât și pentru valoarea emoțională. Voi oferi cadou cartea de colecție de ziua mamei mele, care locuiește în New Jersey, SUA din 1992. Însă, până în decembrie, mi-am propus să organizez un eveniment în fiecare lună pentru a motiva cât mai mulți concetățeni să sponsorizeze și ei, la rândul lor, cel puțin câte o grădiniță din cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din țară. Evenimentele vor avea în centrul atenției cartea adjudecată aseară, ,,Pământul Făgăduinței”, de Barack Obama”, a declarat Mike Costache.

 

Suma colectată va fi redirecționată integral către programul „Citește-mi 100 de povești!”, initiat de Asociația OvidiuRo, care își propune ca până în 2025 să transforme cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din România în grădinițe bibliotecă, stimulând astfel lectura cu copiii în grădinițe și în familie. Datorită licitației de aseară, 400 de copii și 20 de profesori de învățământ preșcolar, din patru grădinițe, vor beneficia de 1000 de cărți noi și vor participa la sesiuni săptămânale de lectură.

 

Le mulțumim celor care au licitat și care cred, ca și noi, în importanța educației timpurii. Avem nevoie de cat mai multe resurse, pentru a ajunge la cât mai mulți copii, mai ales la cei din medii defavorizate. Avem nevoie să creștem împreună viitoarele generații de cititori pentru ca este calea sigură pentru dezvoltarea întregii societăți românești. Programul Citește-mi 100 de povești!” este foarte ambițios dar realizabil, cu implicarea comunității”, a declarat Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRo.

 

Partenerul și inițiatorul acțiunii caritabile, care a donat exemplarul de lux „Pământul Făgăduinței” cu semnătura olografă a lui Barak Obama, a fost Librăria Cărturești. 

 

Ne bucurăm de succesul licitației și mai ales de ce înseamnă asta: că mai mulți copii vor avea acces în curând la cărți care le pot schimba viața și că există cititori generoși care se gândesc la viitorul educației în România. Pentru Cărturești a fost un privilegiu să poată porni acest circuit al binelui. Pentru că aseară am primit încă o dovadă a puterii cărților de a face bine în lume”, susține Nicoleta Iordan, Cofondator Cărturești.

 

Seara de marți, 2 februarie, a continuat cu marii artiștii ai lumii din cadrul Licitației de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean, dar și cu alte Fapte Bune. De această dată pentru Muzeul de Artă Brașov. Două piese de grafică din creația lui Pablo Picasso au fost scoase la vânzare în cadrul celei de-a doua secțiuni caritabile pentru a contribui la reabilitarea spațiilor expoziției permanente din cadrul instituției culturale brașovene. Astfel, „Nud albastru” a fost adjudecat pentru 2.000 de euro, iar „Nud pe fotoliu” pentru 2.250 de euro, bani care vor  acoperi toate cheltuielile necesare renovării celor 6 săli ale Muzeului de Artă Brașov.

Licitația de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean, desfășurată online, pe Platforma Artmark Live, , 2 februarie, a înregistrat o rată de adjudecare de 100%.

×
Subiecte în articol: barack obama