x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    19 Iun 2009   •   00:00
Semnale editoriale

Copiii libertăţii – Editura Trei, Ducesa de Milano – Editura All, Super-tare la pat - Editura Polirom

Copiii libertăţii
Trei. După "Şi dacă e adevărat" sau "Unde eşti", Marc Levy revine la Editura Trei cu volumul "Copiii libertăţii". Spre deosebire de precedentele romane, ficţionale, acesta porneşte de la fapte reale - reţelele franceze de rezistenţă care s-au manifestat împotriva Guvernului de la Vichy şi invaziei naziste. Autorul relatează povestea tatălui său, Raymond, şi a unchiului său, Claude, care s-au angajat în Rezistenţă înainte de a împlini 18 ani; alături de ei alte zeci de copii. Unii au supravieţuit, alţii au murit în luptă sau au fost deportaţi la Dachau.

 

Ducesa de Milano
All. Crime, minciuni, manipulări, din culisele curţii de la Milano şi până la misterele Vaticanului, romanul de faţă este un thriller politic, o lectură pasionantă despre iubire şi război, artă şi distrugere. În plină epocă a Renaşterii vestea neagră a războiului se apropie. Epic şi bogat, însufleţit de personaje rafinate şi viclene, plin de iubiri pe cât de pătimaşe pe atât de imprevizibile, acest roman în două volume, vândut în peste un milion de exemplare în 12 ţări, captivează ca o saga ce coboară până la rădăcinile civilizaţiei italiene.

 

Super-tare la pat
Polirom. Eroina romanului, Cannie Shapiro, este reporter. Vreme de 28 de ani lucrurile par să-i fi mers bine - desigur, au existat şi probleme cu noua orientare sexuală a mamei şi cu tatăl absent din vieţile lor în urma divorţului, dar Cannie are prieteni cu care se înţelege minunat, pe Nifkin, terrierul ei, şi o slujbă interesantă. Asta până când deschide paginile unei reviste pentru femei şi descoperă titlul "Cum să iubeşti o femeie corpolentă", fix deasupra numelui fostului ei iubit. Şi da, despre ea e vorba, despre viaţa ei sexuală şi aspectul supraponderal...

×
Subiecte în articol: carte