x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte SERIE DE SUCCES/ Un nou volum Septimius Heap

SERIE DE SUCCES/ Un nou volum Septimius Heap

de Sebastian S. Eduard    |    13 Mar 2009   •   00:00

Corint Jr publică a patra carte din seria Septimius Heap. Prima carte din seria scrisă de Angie Sage, "Magie", a apărut în România la Editura Corint Jr în mai 2007.



Cartea - un best-seller internaţional - s-a aflat de la început pe locul 3 pe lista de best-seller-uri din The New York Times, ajungând apoi pe locul 1 în a doua săptămână de la publicare. A fost tradusă în 29 de limbi şi s-a bucurat de succes şi în România - situându-se pe primul loc în top Diverta. De acelaşi succes s-au bucurat şi cartea a doua a seriei, "Zborul", şi cea de a treia, "Leacuri".

VEŞTI BUNE. Warner Bros. Pictures a achiziţionat drepturile a şapte cărţi din serie pentru a le transpune pe marele ecran. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că autoarea nu a scos până acum decât patru cărţi. Cel de-al cincilea volum, "Sirena", va apărea în decursul acestui an, în timp ce despre al şaselea nu ştim decât titlul - "Hârtiile magice".  Filmul după prima carte din serie, "Magie", va fi produs de Karen Rosenfelt ("Diavolul se îmbracă de la Prada"), iar Sage va fi producător executiv. Filmul va ieşi în 2010.

AUTOAREA. Aproape la fel de populară ca J.K. Rowling, creatoarea seriei Harry Potter, Angie Sage s-a născut la Londra, petrecându-şi copilăria pe Valea Tamisei şi în Kent. În prezent locuieşte în Cornwall. A creat numeroase cărţi ilustrate şi romane după filme publicate în special în Marea Britanie.


Semnale editoriale

Nu, stai, în seara asta cinez cu tata!
EDITURA TREI. O parodie cinică a lumii occidentale contemporane, prin prisma relaţiei dintre părinţi şi copii. Privită în registru simbolic, ea a fost de obicei surprinsă ca o relaţie de "vampirizare", în care copiii sunt capricioşii, torţionarii - ce să mai! - căpcăunii. De data aceasta este invers! Avem de-a face cu un tată care nu vrea să îmbătrânească şi o fată care nu vrea să crească.

Mic dicţionar pentru îndrăgostiţi
EDITURA RAO. Eroina noastră e o tânără chinezoaică trimisă de părinţi la studii în Londra. Adică în lumea civilizată! Dar cum englezii nu pot să-i pronunţe nici măcar numele (că de înţeles şi acceptat nici nu poate fi vorba), ea şi-l schimbă, se va numi Z. Viaţa în capitala Angliei e plină de necazuri şi de surprize. Una dintre ele e întâlnirea cu un... bărbat. Din momentul în care îi zâmbeşte, ea descoperă o lume cu totul nouă, o lume foarte ciudată, plină de sex şi libertate.

Iuda preaiubitul
EDITURA NEMIRA. Cine a fost cu adevărat Iuda? Laşul, trădătorul? Sau discipolul preaiubit al lui Iisus, singurul care l-a iubit cu adevărat şi l-a înţeles? Devotat Învăţătorului său, Iuda a fost sortit oprobiului public, dar rolul său a fost crucial pentru istoria creştinismului. Studiind scrierile  fundamentale - Evangheliile canonice şi apocrife, comentariile biblice şi textele exegetice moderne - Gerald Messadié demască în acest pasionant thriller biblic zonele de umbră, minciunile şi contradicţiile dogmei creştine.

×
Subiecte în articol: carte