x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Te schimbă citirea Bibliei?

Te schimbă citirea Bibliei?

09 Mai 2022   •   16:26
Te schimbă citirea Bibliei?

Biblia este una dintre cele mai citite cărție din lume. Atunci de ce nu o citesc mai mulți oameni? Motivul este simplu: majoritatea oamenilor nu înțeleg Biblia. Scriitorii Bibliei nu au fost istorici și au scris Biblia cu sute de ani înainte de inventarea internetului sau chiar a cărților. Tradiția lor a dorit ca poveștile din Biblie, să fie transmise din generație în generație, prin cuvântul lui Dumnezeu.

Sigur, unele părți ale Bibliei au fost scrise, iar altele nu. Dar ce înseamnă acest lucru pentru modul în care citim biblii astăzi? Și de ce o citim în continuare? Mulți creștini, nu își dau seama că Biblia nu este o colecție de mituri antice care au fost compilate și adoptate ca o carte sfântă. Acest tip de gândire este ceea ce duce la necredință și la interpretări variate ale Bibliei. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni nu cred că Biblia este relevantă astăzi.

Mulți citesc, puțini înțeleg

Gândiți-vă, dacă întregul univers a fost spus în existență de Dumnezeu, atunci cât de greu ar fi pentru Dumnezeu să ne schimbe viețile? Necazurile pe care le avem în viața noastră nu se potrivesc cu puterea cuvântului vorbit al lui Dumnezeu. Din păcate, majoritatea oamenilor nu știu ce spune Biblia, cu atât mai puțin ce poate face pentru a schimba vieți. Din acest motiv, dacă cineva are nevoie de puterea lui Dumnezeu pentru a face schimbări în viața sa, nu știe de unde să înceapă. Și astfel, cineva experimentat în folosirea cuvântului lui Dumnezeu pentru a sfătui/învăța oamenii cum să facă schimbarea este atât de vital de important astăzi de găsit.

Când oamenii învață și îmbrățișează puterea și înțelepciunea Bibliei de a schimba vieți, rezultatele sunt uluitoare. Alții care suferă de probleme de viață care cântăresc foarte mult asupra minții lor primesc pacea unei minți sănătoase. Asta deoarece cuvântul lui Dumnezeu are puterea de a schimba ceva.

Cum ne ajută Dumnezeu să facem schimbarea?

Aceasta este însăși inima schimbării. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie folosit. În timp ce unii oameni pot avea un oarecare succes cu idei și tehnici create de om, numai cuvântul lui Dumnezeu lucrează fără greș. De asemenea, nu se pot amesteca tehnicile făcute de om cu câteva versete biblice lipite.

Dacă ne gândim la ceea ce facem în fiecare zi (ceea ce vedem, auzim, gustăm și mirosim), există consecințe pozitive și negative asupra alegerilor noastre. Dieta noastră, exercițiile fizice și oamenii care ne înconjoară sunt exemple bune de investiții zilnice care produc consecințe pozitive sau negative.

Citirea Bibliilor, pe care le găsiți la librariamaranatha.ro, în fiecare zi are un impact pozitiv uimitoare asupra inimii, minții și sufletului nostru. Mulți o iau drept terapie pentru psihic, citind-o, se simt mai apropiați de Dumnezeu. Putem experimenta creșterea spirituală chiar dacă citirea Bibliei vine dintr-o obligației; iată cât de puternic este cuvântul lui Dumnezeu. Dar când citim Biblia și ne rugăm din inimă de iubire și de dorință de a-l cunoaște pe Iisus, creștem, ne schimbăm și devenim mai asemănați cu Hristos. Acesta este modul în care vedem o schimbare în viața noastră.

Contactꓽ

0746.451.355 
librariamaranatha@gmail.com

 

 

×