x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ultima concubină

Ultima concubină

de Sebastian S. Eduard    |    10 Apr 2009   •   00:00
Ultima concubină

Un best-seller internaţional

Colecţia Raftul Denisei (Humanitas fiction) vine cu un best-seller internaţional publicat în peste douăzeci şi cinci de ţări şi nominalizat în 2009 la Premiul Romantic Novel of the Year.

Tradiţie. La mijlocul secolului al XIX-lea, splendoarea crepusculară a Japoniei feudale, ancorată în tradiţie, atinge apogeul. Este cu putinţă să te îndrăgosteşti într-o astfel de lume, în care nu există "te iubesc"? Sachi, singura concubină a shogunului, aleasă şi oferită în dar acestuia chiar de soţia lui, prinţesa, va reuşi.

Va trebui mai întâi să părăsească palatul din Edo, unde îşi duc viaţa trei mii de femei şi un singur bărbat, pentru a îndeplini o misiune primejdioasă. Drumul lui Sachi prin Japonia devastată de războiul fratricid devine o călătorie iniţiatică, în care va descifra împrejurările misterioase ale venirii ei pe lume.

Poveste de iubire şi saga istorică, "Ultima concubină" este romanul unei duble metamorfoze: a lui Sachi şi a civilizaţiei tradiţionale.

 

Semnale editoriale
Simfonia a X-a
Rao. Lumea muzicii clasice este revoluţionată atunci când prestigiosul dirijor Roland Thomas interpretează, într-un concert privat, presupusa reconstituire a primei părţi a miticei Simfonii a Zecea de Beethoven. După un sângeros asasinat, începe o periculoasă cursă contra cronometru în care tânărul muzicolog Daniel, ajutat de o curajoasă judecătoare de instrucţie, trebuie să se confrunte cu grupuri influente de putere, care se luptă pentru a intra în posesia aşa-numitului "Sfânt Graal" al muzicii clasice.

La limita vulgarităţii
Nemira. Radiografia înveninată, dar plină de savoare, a fenomenului care tinde să-şi pună amprenta asupra epocii: vulgaritatea. Spiritul analitic de tip cartezian intră într-o combinaţie explozivă cu verva rabelaisiană, în încercarea de elucida logica şi procedeele puse în joc de vulgaritate şi de a descrie domeniul ei tot mai cuprinzător: trupul, hainele şi moda, societatea, mass-media, lumea politică şi artele.

Băile Kiraly
Polirom. Un roman vibrând de sensibilitate, cuceritor prin naturaleţea, limpezimea şi eleganţa stilului, Băile Kiraly reprezintă povestea unei triple căutări: a identităţii, a originilor şi a cuvintelor. Copil solitar, marcat de moartea tragică a surorii mai mari şi de tăcerea părinţilor zidiţi în doliul lor, Gabriel devine un om incapabil să-şi exprime sentimentele profunde şi autentice faţă de soţia sa şi de cel mai bun prieten.

×
Subiecte în articol: carte