x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Vânzări RECORD ale cărții de memorii "Rezerva". Popularitatea prințului Harry scade dramatic în Marea Britanie

Vânzări RECORD ale cărții de memorii "Rezerva". Popularitatea prințului Harry scade dramatic în Marea Britanie

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   15:50
Vânzări RECORD ale cărții de memorii "Rezerva". Popularitatea prințului Harry scade dramatic în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Cartea de memorii a prințului Harry, în limba engleză, a înregistrat vânzări de peste 1,4 milioane de exemplare într-o singură zi. Cu toate acestea, popularitatea acestuia scade puternic în Regatul Unit.

Editura Penguin Random House anunță că volumul ''Rezerva'' a avut vânzări fără precedent în SUA, Marea Britanie și Canada, în toate formatele și edițiile, respectiv print, audio, digital, scrie AFP. Cartea a fost lansată pe 10 ianuarie 2023, simultan în 15 limbi, printre care și română. 

Aceasta a apărut într-un context special, la 4 luni de  la moartea reginei Elisabeta a II-a, și cu 4 luni înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea. În volumul său, prințul povestește întâmplări nu tocmai plăcute din familia regală britanică, relațiile cu fratele său, prințul William și neînțelegerile dintre soția sa, Megan, și alți membri ai familiei. Acțiunea  sa vine după un interviu televizat al fostei actrițe americane în care aceasta a lansat mai multe acuzații ;i a serialului ]n ;ase părți pe Netflix despre cei doi.

Prințul Harry s-a mutat în California după căsătoria cu Megan Markle, fostă actriță americană, cu care are doi copii. 

Însă acesta relatează lucruri neplăcute și despre el însuși, povestind de consumul de droguri din adolescență și împușcarea a circa 20 de talibani în Afganistan. Însă cele mai mari critici le aduce fratelui său, William, ''mult iubit şi cel mai mare adversar'' despre care spune că nu o place pe soția sa, considerând-o ''nepoliticoasă şi dificilă''. Despre acesta, Harry se referă ca fiind ''moştenitorul'', şi el ''rezerva''. ''Eu eram umbra, dublura, planul B''.

Pe lângă relatarea unor întâmplări normale dar conflictuale din copilăria și adolescența sa, prințul Harry vorbește și despre suferința prin care a trecut la moartea mamei sale, prințesa  Diana. 

Familia regală nu a trnamis nicio reacție la publicare cărții. 

În pofida vânzărilor record ale volumului de  memorii, prințul Harry se confruntă cu o scădere masivă a popularității în țara sa, doar 26% dintre britanici având acum o părere faborabilă despre el. Acesta este văzut ca un răsfățat, care vrea beneficiile de care se bucură familia regală dar nu-și asumă responsabilitățile. Mai rău, doar 41% dintre tineri, care până acum l-au admirat, mai au o părere bună despre prințul Harry. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: print harry carte rezerva vanzari memorii