x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actriţa Jean Simmons a încetat din viaţă

Actriţa Jean Simmons a încetat din viaţă

23 Ian 2010   •   00:00
Actriţa Jean Simmons a încetat din viaţă

A jucat roluri precum Ofelia în pelicula "Hamlet" a lui Laurance Olivier şi a cântat alături de Marlon Brando în "Guys and Dolls". Jean Simmons a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani. Actriţa suferea, de mai mult timp, de cancer la plămâni.



Simmons, care a câştigat un Emmy Award pentru rolul din "Pasărea Spin / The Thorn Birds" în anii 1980, a încetat din viaţă la reşedinţa sa din Santa Monica.

Jean Simmons, care s-a mutat la Hollywood în anii 1950, a devenit cunoscută publicului pentru interpretarea personajului Estella din "Marile Speranţe / Great Expectation" (1946). Cariera lui Simmons a cunoscut apoi o ascensiune rapidă, ea devenind una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood şi jucând în filme în care i-a avut ca parteneri pe Gregory Peck, Paul Newman şi Kirk Douglas.

Ea s-a născut la Londra în 1929 şi şi-a început cariera la vârsta de 14 ani, când a părăsit cursurile de dans pentru a debuta în film, în 1944, în producţia britanică "Give Us the Moon". Ea a apărut în mai multe filme britanice înainte de a cunoaşte succesul cu rolul din "Marile Speranţe / Great Expectations", care a fost urmat de roluri în "Narcisa Neagră / Black Narcissus" şi "Hamlet", în 1948. Pentru rolul din "Hamlet", Simmons a fost nominalizată la Oscar.

Actriţa a fost din nou nominalizată la Oscar, pentru pelicula "The Happy Ending" (1969), consacrându-se ulterior rolurilor în filme de televiziune, în anii '70, '80 şi '90.

Jean Simmons a fost căsătorită iniţial cu actorul britanic Stewart Granger, pe care l-a întâlnit pe platourile filmului "Caesar and Cleopatra". Cuplul a fost în relaţii de prietenie cu mogulul Howard Hughes, care le-a aranjat şi căsătoria.

Cei doi au avut împreună o fiică, Tracy, şi au jucat împreună în numeroase filme. Cuplul a divorţat în 1960, Simmons căsătorindu-se ulterior cu Richard Brooks, împreună cu care a avut o fiică, Kate, şi de care a divorţat în 1977.

×
Subiecte în articol: film