x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Băiatul bun din Wall Street

Băiatul bun din Wall Street

18 Feb 2011   •   14:38
Băiatul bun din Wall Street

152614-100216-047664-v01-17db37a2527ebe50828dac6a935cc53a9b7ecb5b.jpgSfârşitul anilor ’80 a adus unul dintre cele mai controvesate filme din istorie. Regizat de Oliver Stone, cu Michael Douglas în rolul principal, filmul a făcut senzaţie. La început a fost Charlie Sheen. Era personajul pozitiv care încerca să facă faţă situaţiei. Douăzeci şi ceva de ani mai târziu filmul revine. Tot cu Oliver Stone, tot cu Michael Douglas. Cu un alt actor însă pentru rolul de „good guy”.

Shia LaBeouf este deja catalogat drept unul dintre cei mai talentaţi tineri actori de la Hollywood. Primul său film a fost „Holes”, în 2003, unde a jucat alături de Sigourney Weaver şi Jon Voight. A mai apărut, de asemenea, în „Îngerii lui Charlie”, „Transformers”, „Constantine” şi, mai recent, în ulti­mul „Indiana Jones”.

•  Ce fel de tip este Jake, personajul tău?
Este un broker idealist specializat în modalităţi de a investi în energii „verzi”, care încearcă să treacă prin cea mai mare criză financiară văzută sau închipuită. Este o perioadă în care brokerii mai în vârstă se uită la cei tineri şi se întreabă „Ce-i de făcut?” pentru că nu au mai văzut altceva de când există Wall Street.

•  Cum vezi personajul tău?
Este o persoană care nu a crescut alături de tatăl său şi care s-a lăsat influenţată de veteranii de pe Wall Street, cum este personajul jucat de Frank Langella. Pe parcursul filmului el este dezamăgit de modelul ales şi pleacă în căutarea altui model. Iar aici este momentul când intră în scenă perso­najul lui Michael Douglas.

•  Cum este să lucrezi cu Oliver Stone?
Este unul dintre cei mai buni regizori cu care am lucrat. Ştie să asculte şi să comunice, înţelege emoţiile. La repetiţii este într-adevăr minunat şi are un stil diferit de a face filme lăsând multă li­bertate actorului.

•  Alături de Michael Douglas pe platou...
Îl iubesc pe Michael. Este un tip fantastic. M-a ajutat foarte mult; la început am fost puţin emoţionaţi, aproape nervoşi pentru că urma să întâlnim o vedetă, însă el a fost extrem de degajat. Este un profesionist desăvârşit şi mi-a plăcut enorm să filmez alături de el.

•  Sunt asemănări cu personajul lui Charlie Sheen din filmul original?
Personajul meu este foarte diferit de cel al lui Charlie Sheen. Filmul original are loc într-o perioadă de timp liniştită. Dacă vrei, atunci când ne referim la acele vremuri, putem vorbi de o perioadă „Sex, Droguri şi Rock ’n Roll” a finanţelor...

×
Subiecte în articol: arte film