x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Bogdan Iancu, “friptea” pe platourile de filmare cu Depardieu

Bogdan Iancu, “friptea” pe platourile de filmare cu Depardieu

de Anca Nicoleanu    |    20 Mar 2013   •   14:44
Bogdan Iancu, “friptea” pe platourile de filmare cu Depardieu

Copilul joacă alături de Gérard Depardieu şi Hervey Keitel în superproducţia “Condamnat la viaţă”, Bogdan Iancu, a trăit pe platourile de filmare ale primului remake românesc momente memorabile alături de cei doi mari artişti ai cinematografiei internaţionale. Pe lângă sfaturile primite de la cei doi, răbdare şi admiraţie, Bogdan a beneficiat şi de atenţia sporită a lui Gérard Depardieu, care nu s-a sfiit să se joace “friptea” cu copilul de 13 ani. Actorul francez s-a împrietenit de la primele scene cu Bogdan Iancu şi, printre altele, i-a povestit copilului din păţaniile sale de pe platourile de filmare. Dacă în jocul lor din film intrau, pe rând, în pielea lui Napoleon, în realitate, în pauzele dintre scene, cei doi se distrau cu... “friptea”, unul dintre jocurile preferate ale copiilor.

(Pentru cine nu mai ştie, cum se joacă friptea? Jucătorii vor sta cu palmele întinse în faţă, astfel: jucătorul nr. 1 cu palma dreaptă deasupra palmei stângi a jucătorului nr. 2; jucătorul nr. 1 cu palma stângă sub palma dreaptă a jucătorului nr. 2. Apoi, pe rând, începând cu jucătorul nr. 1, cei doi jucători vor enumera zilele săptămânii şi de fiecare dată când zic o zi a săptămânii vor lovi cu palma dreapta palma adversarului. Când se ajunge la ultima zi a săptămânii, jucătorul al cărui rând este va trebui să lovească rapid palma adversarului). Bogdan îşi aminteşte cu plăcere de cele aproape două luni de filmare în compania lui Depardieu, despre care spune că ar putea poveşti la nesfârşit.

Condamnat la viaţă este cea mai mare producţie românească a ultimilor 20 de ani şi primul remake autohton. Pelicula reuneşte nume importante din cinematografia românească şi internaţională, precum Gérard Depardieu, Hervey Keitel, Laura Morante, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane. Regia este semnată de Bogdan Dreyer, iar scenariul de Anuşavan Salamanian. Filmul este produs de Giuliano Doman pentru Family Film şi este deja în cinematografele din întreaga ţară. Povestea se petrece într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani. Nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că îi vor executa pe cei mai importanţi zece membri ai comunităţii dacă făptaşul nu se va preda. Ca să scape, aceştia din urmă încearcă să-l convingă pe Ipu, “nebunul satului” (jucat de Gérard Depardieu), să-şi asume el vina, în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense pentru familia lui.

×