x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cotroceni IStory – atelier de film documentar pentru liceeni

Cotroceni IStory – atelier de film documentar pentru liceeni

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Iun 2022   •   12:43
Cotroceni IStory – atelier de film documentar pentru liceeni

Muzeul Național Cotroceni a lansat miercuri, 15 iunie 2022,  atelierul de film documentar Cotroceni IStory.

            Atelierul reprezintă o introducere în arta documentară ca modalitate de înțelegere și prezentare a contextului, istoriei și poveștilor cartierului Cotroceni, din perspectiva personală a participanților.

            Pe parcursul a două săptămâni, tinerii cursanți vor avea ocazia, alături de noțiunile teoretice, să-și însușească tehnicile necesare pentru realizarea unor scurte materiale video care să vizeze comunitatea din jurul cartierului Cotroceni și a Muzeului Național Cotroceni. Sesiunile introductive în filmul documentar vor fi completate de „munca de teren”, de explorarea și identificare a temelor, fie din interiorul muzeului, fie din cartierul Cotroceni, care vor deveni subiectele viitoarelor filme documentare. Următoarele întâlniri ale atelierului vor fi dedicate activităților de producție și post-producție a scurtmetrajelor realizate de participanți.

            Prin intermediul artei documentare, tinerii vor avea ocazia să descopere cartierul Cotroceni, să afle istoria sa și a muzeului și să înțeleagă relația pe care locuitorii o au cu spațiul din jurul lor.

            Atelierul Cotroceni IStory este susținut de Elena Borcea, regizor și antropolog, și se va desfășura în perioada 4 – 17 iulie, la Muzeul Național Cotroceni.

            Înscrierile se realizează până pe 28 iunie, prin completarea formularului disponsibil pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea Proiecte/Cotroceni IStory.

           

×