x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Dragoş Bucur, familist şi pe marele ecran

Dragoş Bucur, familist şi pe marele ecran

de Ema-Augusta Banu    |    24 Aug 2010   •   00:00
Dragoş Bucur, familist şi pe marele ecran

Concentrare maximă, motor şi... sex-appeal, situaţii periculoase, grupuri mafiote, personaje atipice - toate s-au adunat pe platoul de filmare al lungmetrajului lui Virgil Nicolaescu, "Naşa".



O comedie de familie marca MediaPro Pictures, cu Whitney Anderson şi Dragoş Bucur în roluri principale, care vrea să demonstreze că o femeie poate conduce cu succes un clan mafiot. Şi asta cu mult mai multă imaginaţie şi umor decât ar face-o Vito Corleone însuşi. "Ostilităţile" s-au derulat sâmbătă seară într-o locaţie din centrul Bucureştiului, o casă veche, unde Dragoş Bucur a filmat alături de partenera sa o scenă tandră, care a implicat un sărut pe gât. Sărut cu repetiţie, pentru că aşa-i când eşti actor şi nu iese totul bine din prima.

Filmul spune povestea lui Jennifer, o americancă frumoasă stabilită în România, cu o carieră de profesoară de literatură la International School of Bucharest. Însă lucrurile sunt destul de complicate. Ea decide să pună bazele unui aşa-zis clan mafiot pentru a-şi salva soţul din închisoare, afaceristul Radu Prodan (interpretat de Dragoş Bucur). Pentru a reuşi, trebuie să-i ţină piept lui Spanu - The Madfather, un temut mafiot de origine etiopiană. În curând, eroina noastră devine liderul puternic al unui grup de bărbaţi care o sprijină pe toate fronturile. Dar de partea cealaltă a baricadei însă şi Spânu are o prezenţă feminină pe care se poate baza mai mult decât pe oricare dintre locotenenţii săi - Katia (interpretată de Cătălina Gramă - Jojo), o femeie puternică şi lipsită de scrupule. Urmează o confruntare clasică între bine şi rău presărată cu mult umor, "duritate" şi "fete rele".

Pentru o veridică interpretare a personajului, producătorii au apelat la soluţia cooptării în proiect a actriţei americane Whitney Anderson, cunoscută publicului din episoadele CSI, din seria Veronica Mars sau Bones. Cât despre temutul mafiot Madfather, rolul i-a revenit cunoscutului cântăreţ Alex Velea. Ca să intre în pielea personajului, Alex mărturiseşte: "În primul rând, m-am schimbat fizic, a trebuit să îmi las barbă, şi pe căldurile astea nu e deloc uşor să o suport. Apoi, pentru că nu cunosc nici un membru al Mafiei, m-am uitat la foarte, foarte multe filme cu mafioţi! Dar cel mai mult mi-au dat de furcă cele câteva replici în limba etiopiană pe care a trebuit să le învăţ. Le-am învăţat fonetic, sper ca până la final să poată înţelege ce spun chiar şi un etiopian adevărat".

Dragoş Bucur ne-a mărturisit că şi-a găsit deja câteva lucruri în comun cu personajul pe care îl interpretează, Radu Prodan: "Într-un fel sau altul, întotdeauna găseşti similitudini cu personajele pe care le interpretezi. Radu îmi seamănă cel puţin prin prisma faptului că e familist. El face tot ce poate să îşi scoată soţia şi copilul din problemele în care i-a băgat, deşi, e adevărat, până la urmă soţia lui va face asta, dar... intenţia contează, nu?". Cât despre căsnicia cu o "Godmother", Dragoş Bucur recunoaşte amuzat că preferă să rămână căsătorit cu o cântăreaţă: "Riscurile sunt mult mai mici. Cred că ar fi interesant să devină Dana (n.r.- cântăreaţa Dana Nălbaru) o mafioată de care să se sperie toţi interlopii din ţară, cred că m-aş folosi de asta şi aş face puţină curăţenie!".

Scenariul semnat de Tudor Voican şi Viorel Mihalcea a fost câştigător al concursului CNC din 2006. Filmul marchează debutul regizoral al tânărului Virgil Nicolaescu, iar Jesus del Cerro, aflat deja la al cincilea proiect alături de MediaPro Pictures, este de data aceasta producătorul artistic. Încă de la primele zile de filmare, derulate în Studiourile MediaPro din Buftea, la International School of Bucharest şi Palatul Ghika, s-a ajuns la o concluzie: comedia este o treabă foarte serioasă. Lansarea în cinematografe este programată pentru luna februarie a anului viitor.

×
Subiecte în articol: film