x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filme de Alexandru Solomon, la MNAR

Filme de Alexandru Solomon, la MNAR

12 Oct 2011   •   21:00

Un numar de 15 filme semnate de Alexandru Solomon, de la documentare celebre la pelicule experimentale din anii ’90, vor fi prezentate in expozitie, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Ca­pitala. Expozitia va fi deschisa joi seara, la ora 19:00, si va putea fi vi­zio­nata la MNAC pana la 20 noiembrie.

Cele 15 filme de Alexandru So­lo­mon care vor rula la MNAC se im­part in patru sectiuni: experimentala, politica, sociala si portret. Unele dintre ele sunt insotite de fragmente din arhiva si documentatia personala a regizorului. Timp de o luna vor putea fi vizionate atat multipremiatele 'Marele jaf comunist', 'Kapitalism – Reteta noastra secreta', 'Razboi pe calea undelor/ Cold Waves', cat si 'Earthcake', '2x5', 'Cocktail Automatic', filme experimentale realizate in anii ’90, in colaborare cu artista Geta Bratescu, 'Babel' si 'Cronica de la Zürich', realizate in colaborare cu Radu Igazsag.

'Imi plac povestile tulburi, unde nu prea stii cine e bun si cine e rau. Sau unde cei buni fac niste rautati cat casa si cei rai pot trage concluziile. Imi plac povestile in care nu prea stii care e adevarul, (...). In rest trebuie sa ne indoim de toate cele (...). Un bun documentar starneste discutii, dileme, certuri, nu te adoarme cu certitudini', spune Alexandru Solomon.

×
Subiecte în articol: film