x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filme propuse la Oscar, la Alternative

Filme propuse la Oscar, la Alternative

03 Noi 2010   •   00:00

Două filme propuse la premiul Oscar la categoria cel mai bun film străin se regăsesc în programul Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj "Alternative", care va avea loc, în perioada 3-7 noiembrie, la Târgu-Mureş, informează Mediafax.

Organizatorii Festivalului ajuns la cea de-a 18-a ediţie promit "filme multe şi de calitate". Conform directorului festivalului, Sipos Levente, anul acesta vor fi incluse în programul de concurs 52 de filme reprezentând 17 ţări. Acestea au fost selectate din 679 de scurtmetraje trimise din peste 50 de ţări. În concurs se vor afla 26 de filme de ficţiune, 21 de filme de animaţie, patru documentare şi un film experimental. În acest an invitatul de onoare al festivalului este Slovenia, care, în opinia lui Sipos, produce multe filme de calitate, pe care însă publicul din România nu le prea cunoaşte.

Nici concertele nu vor lipsi din programul festivalului. Pe lângă Bende Zsolt Quartet, Impera Band sau Pal Utcai Fiuk va concerta şi Marcian Petrescu alături de singura trupă de harmonică-blues din România, Trenul de Noapte. Preţul unui bilet costă 10 lei, iar abonamentul pe cinci zile - 30 de lei.

×
Subiecte în articol: film