x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmele pentru copii vin la Kinodiseea

Filmele pentru copii vin la Kinodiseea

de Sebastian S. Eduard    |    15 Noi 2012   •   14:58
Filmele pentru copii vin la Kinodiseea

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, se va desfăşura între 16 şi 21 noiembrie în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu. Kinodiseea revine cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulative pentru copii şi părinţi, care nu pot fi urmărite în mod obişnuit la televizor sau în cinematografe. De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secţiune specială dedicată filmelor clasice Disney şi vor putea participa la ateliere de iniţiere în cinematografie, precum şi la un bal mascat.

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, sosesc în Competiţie la Kinodiseea, în premieră naţională. Capetele de afiş sunt "Zarafa”, povestea prieteniei dintre un băieţel şi o girafă şi a călătoriilor lor pline de neprevăzut, "Gattu”, un film despre un oraş fantastic, plin de zmee şi "Dragonul de gheaţă”, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulţime de aventuri, se îndrăgosteşte pentru prima oară, descoperă balenele şi îşi face prieteni neobişnuiţi.

Filmele provin din Cehia, Olanda, Franţa, Suedia, India, Estonia şi Letonia şi sunt atât producţii de animaţie, cât şi filme cu actori. La finalul proiecţiilor speciale ale filmelor din Competiţie, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran şi le vor putea pune întrebări legate de filme. Proiecţiile sunt programate în fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 şi 19:00. Accesul la primele două proiecţii şi la Retrospectiva Disney ("Cartea junglei”, "Regele Leu”, "Frumoasa şi Bestia”) este gratuit, în limita locurilor disponibile.

×