x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Forest Whitaker - Aventuri la FBI

Forest Whitaker - Aventuri la FBI

31 Mar 2011   •   22:16
Forest Whitaker - Aventuri la FBI

159133-03-07tv-48.jpgL-aţi văzut în rolul de Oscar din „Ultimul rege al Scoţiei” (2006). A fost văzut în „Phenomenon”, alături de John Travolta şi Robert Duvall, şi în thrillerul science-fiction „Species”, alături de Ben Kingsley şi Michael Madsen. A mai avut roluri în „Platoon”, „Good Morning Vietnam” sau „The color of Money”. Doamnelor şi domnilor, Forest Whitaker revine pe micile ecrane în serialul „Minţi criminale: Comportament suspect”.

•  Cine este agentul special Sam Cooper?

Un tip care-şi adoră meseria şi căruia îi pasă foarte mult de oameni – vrea să fie sigur că victimele şi, în general, oamenii sunt respectaţi. Crede că toată lumea are o latură bună pe care el încearcă să o descopere şi că, dacă fiecare dintre noi îşi identifică această latură, va fi mai bun. Nu are o viaţă uşoară – are una dintre cele mai grele misiuni posibile: are de rezolvat mutilări, violuri, răpiri etc. Vrea să alunge întunericul şi să instaureze lumina.

•  Care sunt provocările în a juca un asemenea personaj?

Am fost la Quantico, să văd cum merg lucrurile pe acolo, şi pentru antrenamente. Dar mi-a plăcut să-l văd pe analist la treabă – să-l văd cum scoate adevărul la lumină, a fost foarte interesant. În ceea ce priveşte serialul, trebuie să mă adaptez la un ritm cu totul nou – dialogurile sunt mai rapide. Tocmai ce am descope­rit ritmul potrivit, aşa că la sezonul 2, dacă va exista un sezon nou, munca mea se va îmbunătăţi.

•  Ce se întâmplă în primul sezon?

Ne luptăm cu nişte oameni foarte diferiţi, oameni care-i mani­pulează pe alţii, care mutilează, care violează... Dar, în primul rând, serialul are menirea de a-i face pe telespectatori să înţeleagă misiunea acestor oameni ai legii care vor să facă ceva bun pentru lume.

•  Vă veţi întâlni cu personaje din Minţi criminale?

Nu. Suntem echipe diferite – îmi conduc echipa altfel decât o face Hutch. Noi suntem o unitate de celulă roşie, ei sunt la Quantico, deci totul este diferit şi este nevoie de noi în locuri diferite.

•  Care sunt celelalte personaje şi cum vă comportaţi ca echipă?

Toţi sunt aleşi cu un anume motiv: Mick este un trăgător de elită pe care l-am cunoscut în Afganistan. El se ocupă de treburile tactice. Profetul a făcut închisoare, aşa că înţelege cum gândesc criminalii. Gina se ocupă de victime... Beth se ocupă cu de toate, iar eu sunt un soi de liant.

 

„Minţi criminale: Comportament suspect” este inspirat din brandul „Minţi criminale” şi urmăreşte aventurile unei noi echipe UAC (Unitatea de Ana­liză Comportamentală). Acest grup excepţional de agenţi FBI este condus de agentul special Sam Coo­per, interpretat de Forest Whi­taker. Echipa agentului Cooper are anumite crezuri de la care nu se aba­te şi este constantă în misiunea ei, aceea de a aduce în faţa justiţiei cei mai periculoşi criminali ai ţării. Cooper este un lider, atât din punct de vedere mental, cât şi fizic, şi nu se teme să îşi riş­te cariera pentru convingerile sale. De asemenea, Cooper încearcă să evite birocraţia politică şi, pentru asta, a ales câţiva agenţi cu care lu­crea­ză pe teren, departe de Quantico.

×
Subiecte în articol: film