x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Geo Saizescu, omagiat la Cluj

Geo Saizescu, omagiat la Cluj

de Anca Nicoleanu    |    07 Oct 2010   •   00:00
Geo Saizescu, omagiat la Cluj
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Regizorul Geo Saizescu este invitatul special al Festivalului Comedy Cluj, care va avea loc între 8 şi 17 octombrie, la Cluj-Napoca, unde vor fi proiectate patru filme ale acestuia. Directorul Comedy Cluj, Sorin Dan, a declarat că festivalul şi-a propus omagierea unor mari actori şi regizori de comedie români, pe nedrept uitaţi. "Vom avea un medalion Geo Saizescu, cel mai mare regizor de filme de comedie din România.

De asemenea, vor fi omagiaţi cu câte un premiu pentru întreaga carieră Sebastian Papaiani şi Ion Lucian", a spus Sorin Dan, citat de Mediafax. În onoarea lui Geo Saizescu vor fi proiectate filmele "Păcală", "Doi vecini", "Secretul lui Nemesis" şi "Balul de sâmbătă seara". Pentru o mai bună promovare a comediilor româneşti, la ediţia din 2011 va exista o secţiune specială pentru cel mai bun scenariu de comedie, a anunţat directorul festivalului.
Ediţia a doua a Comedy Cluj aduce 100 de filme, 200 de proiecţii, plus o proiecţie drive-in în parcarea Polus Center, pe un ecran de 10x6 metri.

"Vom aduce filme din 30 de ţări, unele exotice, va fi focus Franţa, focus Ungaria, pentru că e clar că există în zonă interconectivitate, vom prezenta ultimele filme din Ungaria. Duminică va fi arătată «Panica», o proiecţie de gală în prezenţa regizorului şi a unei actriţe", a mai spus Dan. Festivitatea de închidere va fi prezentată de Cătălin Mireuţă şi Cristian Greţcu, de la Divertis, şi va include un show al celor doi, urmat de proiecţia filmului câştigător.

×
Subiecte în articol: film