x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film În această seară: a zecea ediţie TIFF!.

În această seară: a zecea ediţie TIFF!.

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iun 2011   •   21:00
În această seară: a zecea ediţie TIFF!.

Astazi incepe la Cluj-Napoca cea de-a zecea editie a Festivalului Inter­na­tional de Film Transilvania. Ca de obicei, deschiderea va avea loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca (bo­te­za­ta ca si in anii trecuti Ursus Open Air), piata care gazduieste nenu­ma­rate evenimente desfasurate atat in cursul zilei, cat si seara.

Startul proiectiilor din Piata Unirii va fi dat la ora 20:30, cu filmul 'Nevasta la putere/ Potiche' (r. Francois Ozon), comedia care marcheaza des­chiderea oficiala TIFF 2011, ur­mand ca pe intreaga durata a festiva­lului spectatorii sa fie rasfatati cu alte noua titluri hit, precum 'Vallanzasca' (r. Michele Placido), selectionat la Festivalul de la Venetia in 2010 – un film despre cel mai cunoscut ma­fiot italian al anilor ’70, cu actrita Mo­nica Birladeanu intr-un rol important, 'Verii/ Primos', al treilea film al regizorului spaniol Daniel Sánchez Arévalo, 'Ursul' (r. Dan Chisu), un road-movie savuros lansat recent pe ma­­rile ecrane din Romania, sau 'Tre­zirea la realitate/ Rabbit Hole' (r. John Cameron Mitchell), film ce i-a adus lui Nicole Kidman o nomina­li­zare la Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal.

Pasionatii de fotbal vor putea urmari pelicula 'Fratele/Hermano' (r. Marcel Rasquin), povestea a doi tineri fotbalisti care indraznesc sa spere la o viata mai buna atunci cand un descoperitor de talente ii invita sa dea proba pentru cea mai buna echipa a orasului, Clubul de Fotbal Ca­racas. Fanii celebrei actrite Keira Knightley o vor putea admira in dra­ma 'Sa nu ma parasesti/ Never let me go' (r. Mark Romanek), ce ii reu­nes­te in distributie si pe Carey Mulligan si Andrew Garfield.

'Cine zice ala este!/ Mine Vaganti' (r. Ferzan Ozpetek) si 'Sunetul zgo­motului/ Sound of noise' (r. Ola Si­monsson, Johannes Stjärne Nilsson) sunt alte doua titluri de care clujenii se vor putea bucura la Ursus Open Air.

P.S.: Pe ultima suta de metri a fost anuntata si venirea la festival a ac­to­rului si regizorului italian Michele Placido. Comisarul Cattani atat pentru prieteni, cat si pentru dusmani.

×
Subiecte în articol: film