x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La toamnă, Caranfil va spune: "Motor!"

La toamnă, Caranfil va spune: "Motor!"

10 Aug 2011   •   21:00
La toamnă, Caranfil va spune: "Motor!"

Dupa ce un proiect al lui Nae Caranfil (regie si scenariu) castigase in toamna lui 2007 o finantare de 1,9 milioane lei, fiind cea mai mare la sesiunea respectiva a Concursului de proiecte cinematografice al Centrului National al Cinematografiei, lumea cinefila astepta vesti despre inceperea filmului. In acel proiect, titlul suna asa: "Alice in tara tovarasilor".

Si iata acum, din strainatate (deadline.com, citat de Mediafax), vin vesti ca in noul film al lui Caranfil, intitulat "Closer to the Moon", "o drama a carei actiune se petrece in Romania comunista", ii va avea protagonisti pe actorii Vera Farmiga si Mark Strong" si ca filmarile vor incepe la toamna, in Bucuresti.

Actorul britanic Mark Strong va juca rolul lui Max Rosenthal, "fost sef al unei unitati de investigatii a politiei bucurestene, care jefuieste o banca alaturi de alte trei persoane, asi­gurand trecatorii ca astfel fac un film; cei patru, toti evrei, sunt judecati si condamnati la moarte, dar numai dupa ce ispasesc o alta sentinta – sa reconstituie jaful pentru un film de propaganda".

Actrita americana de origine ucraineana Vera Farmiga, nominalizata anul trecut la Oscar pentru rolul din "Sus, in aer/Up in the Air", o va interpreta pe fosta iubita a lui Max Rosenthal si mama copilului sau. Ea se intoarce de la Moscova, unde a facut studii, cand are loc drama de la Bucuresti". Este evident subiectul – marele jaf comunist, de la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: nae caranfil