Una dintre cele mai tari comedii româneşti din ultimii ani intră din acest week-end în cinematografe. “Love Buiding” este un film făcut între prieteni. Un proiect care cu multă inteligenţă şi tot atâta economie (40.000 de euro, nu mai mult), cu la fel de mult efort a reuşit nu numai să iasă pe piaţă dar şi să exalteze publicul de la TIFF, la premiera românească. Este un film “altfel”. Un film care respiră alt aer, la fel cum acum câţiva ani făcea “Bună, ce faci”.
Poveşti de dragoste
"Love Building" este o comedie mai curând dramatică decât romantică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să "repare" relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.
"A fost un roller coaster şi de emoţii, şi de întâmplări, pentru că timpul de filmare a fost scurt, din cauza bugetului foarte mic nu am putut filma decât zece zile şi în zece zile este foarte dificil să ţii în mână un film cu atât de multe personaje şi cu atât de multe lucruri care trebuiau filmate, dar, ca intensitate, cred că nu se compară cu nimic din ce am trăit vreodată. Am fost pe pilot automat, dar, acum, uitându-mă înapoi e... chiar trec prin cea mai intensă experienţă din viaţa mea", a spus Iulia Rugină, regizoarea filmului, pentru Mediafax. "Cred că publicul din România are nevoie în momentul acesta să vadă, să se distreze la un film românesc. E un film uşor de urmărit, noi ne-am propus să facem o comedie (...) şi nu cred că este o decizie conştientă şi pur şi simplu ţine de povestea pe care vrei să o spui şi ce simţi să spui, iar, în momentul acela al vieţii noastre, noi am simţit să povestim o comedie", a spus tot ea.
Totul pentru public
Este o comedie făcută pentru public care are toate ingredientele necesare, de la un scenariu “deştept” la actori importanţi. "Eu cred că, dacă are ceva în plus filmul acesta faţă de altele, este energia bună care trece dincolo de pânză", povesteşte Dragoş Bucur, unul dintre interpreţii principali. "Eu cred că o cinematografie românească, europeană, trebuie să atingă mai multe puncte. E clar că filmul românesc a mers şi merge foarte bine pe filmul de autor, pe film de artă. Cred că e loc şi pentru tipul aceasta de cinema. Un film lejer, light, o comedie pentru public, evident că nimeni nu are pretenţia ca filmul aceasta să ia Cannes-ul sau Berlinul, dar ne-am dori să umplem sălile".