x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Nicolas Cage i-a avertizat pe tinerii actori despre pericolele inteligenței artificiale

Nicolas Cage i-a avertizat pe tinerii actori despre pericolele inteligenței artificiale

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   22:00
Nicolas Cage i-a avertizat pe tinerii actori despre pericolele inteligenței artificiale

Nicolas Cage i-a îndemnat pe tinerii actori să reziste presiunilor de a permite folosirea inteligenței artificiale pentru a le fi manipulate interpretările artistice, scrie Deadline.

Nicolas Cage a urcat pe scenă la cea de-a 25-a ediție a Newport Beach Film Festival, duminică, unde a făcut un apel către tinerii actori să nu cedeze presiunilor angajatorilor care vor să folosească inteligența artificială pentru a le modifica actul artistic.

Aflat la eveniment pentru a primi premiul Icon Award, Cage a susținut un discurs în cadrul brunch-ului de onoare de la Balboa Bay Resort, alături de alte personalități precum June Squibb, Marianne Jean-Baptiste și Colman Domingo.

„Interpretarea în film este un proces manual, organic, creat de la zero”, a spus actorul din „Longlegs”. El a avertizat cu privire la noua tehnologie numită Employment-based Digital Replica (EBDR), care permite studiourilor să modifice fața, vocea și limbajul corporal al actorilor după ce aceștia au filmat deja scenele.

Cage a dat ca exemplu propria sa experiență în filmul „The Flash” din 2023, unde a fost utilizată, de asemenea, tehnologia EBDR. El i-a îndemnat pe tinerii actori să-și protejeze drepturile și să fie vigilenți atunci când li se cere să semneze contracte ce permit folosirea acestei tehnologii.

„Protejați-vă instrumentul”, a concluzionat Cage, referindu-se la vocea, fața, corpul și imaginația actorilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolas cage ai actor