x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Reinterpretarea unei vechi povești. Noul film "Albă ca Zăpada" fără cei 7 pitici

Reinterpretarea unei vechi povești. Noul film "Albă ca Zăpada" fără cei 7 pitici

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   20:15
Reinterpretarea unei vechi povești. Noul film "Albă ca Zăpada" fără cei 7 pitici
Sursa foto: Hepta

Din noul film "Albă ca Zăpada", produs de compania Disney, vor lipsi tocmai simpaticii pitici.

Pelicula este o adaptare modernă a basmului Fraților Grimm, astfel că în locul celor 7 pitici vor fi prezente "creaturi magice". Această schimbare a fost făcută pentru a evita lezarea morală a persoanelor cu nanism.

Lansarea filmului, inițial programată pentru anul 2025, a provocat deja numeroase controverse, dar Disney speră să transmită astfel un mesaj pentru incluziune și să crească gradul de conștientizare a discriminărilor care continuă să existe în lume la adresa oamenilor de mică statură.

Noua interpretare a poveștii "Albă ca Zăpada" va prezenta o prințesă independentă și feministă, departe de imaginea clasică din animația originală din 1937.

Disney vrea să ofere o perspectivă modernă asupra personajelor și să promoveze valorile de egalitate de gen, scrie theverge.com, citat de dcnews.ro.

„Nu va fi salvată de prinţ, ea va fi cea care va stabili regulile. Această Albă ca Zăpada este o femeie puternică, imposibil de intimidat. Nu este nici pe departe ca fata naivă din poveste.... veți vedea”, a anunțat Disney.

Eroina va fi interpretată de Rachel Zegler, cunoscută pentru remake-ul filmului West Side Story, din 2021. După ce a obținu rolul, actrița a fost criticată din cauza culorii pielii. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: alba ca zăpada pitici Disney rachel zegler