x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Nuntă în Basarabia, premieră la Chişinău

Nuntă în Basarabia, premieră la Chişinău

de Sebastian S. Eduard    |    14 Sep 2010   •   00:00
Nuntă în Basarabia, premieră la Chişinău
5917-131424-nuntainbasarabia922287l.jpgJoi, la Chişinău, va avea loc premiera filmului "Nuntă în Basarabia" a regizorului Nap Toader. Cu Vlad Logigan şi Victoria Bobu în rolurile principale, filmul spune povestea unui tânăr dirijor din Bucureşti şi a unei pianiste din Chişinău, căsătoriţi recent în România.

Cei doi sunt nevoiţi să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament. Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiţie între rudele tinerilor însurăţei, iar situaţia e tensionată în plus de diferenţele de obiceiuri şi tradiţii în astfel de ocazii. Deşi în spatele discuţiilor despre ritualuri se ascund animozităţi care le sunt străine, cu rădăcini de ordin istoric şi politic, mirele şi mireasa sunt prinşi în mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc şi scoate în evidenţă deosebirile de educaţie, cultură şi convingeri politice dintre ei.

"Nuntă în Basarabia" a încheiat sâmbătă ultima seară a Festivalului de Film şi Artă Culinară din Port Cetate, unde a fost primit excelent de public. După premiera moldovenească, la 17 septembrie va urma o avanpremieră la Clubul Ţăranului Român (ora 23:00, în cadrul Festivalului de Film şi Artă Culinară pentru Bucureşteni). Premiera bucureşteană este stabilită pentru 24 septembrie.

×
Subiecte în articol: film