x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O superproducție despre viața Mariei Stuart va fi filmată în Scoția, cu Saoirse Ronan în rolul principal

O superproducție despre viața Mariei Stuart va fi filmată în Scoția, cu Saoirse Ronan în rolul principal

12 Mai 2017   •   14:45
O superproducție despre viața Mariei Stuart va fi filmată în Scoția, cu Saoirse Ronan în rolul principal
Sursa foto: Saoirse Ronan - Facebook

Un nou film despre viața Mariei Stuart, controversata regină a Scoției (1542-1587), urmează să fie filmat la Edinburgh anul acesta, informează publicația The Scotsman. Filmul, cu un cost de producție 180 de milioane de lire sterline, va beneficia de un scenariu scris de Beau Willimon, creatorul serialului "House of Cards", și o va avea în rolul principal pe actrița Saoirse Ronan, potrivit unor relatări.

Pelicula este realizată de Working Title Films și de Focus Features și este cea mai recentă dintr-o serie de superproducții care urmează să fie filmate în Edinburgh, după "Trainspotting 2" și "Avengers: Infinity War".

Potrivit relatărilor, mai multe locații din Marea Britanie și Irlanda au fost luate în considerare înainte de a se lua decizia de a filma în acest oraș.

"Va fi unul dintre cele mai mari filme istorice făcute vreodată despre Scoția", a declarat o sursă apropiată filmului, citată de The Herald și Agerpres.

"Este o poveste fascinantă din secolul al XVI-lea, nu în ultimul rând pentru că Mary avea doar 19 ani atunci când a fost închisă și 45 când a fost executată", a adăugat sursa.

Sursă foto: Saoirse Ronan - Facebook

×
Subiecte în articol: saoirse ronan scotia cinematografie