x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Omuleţul lui Gopo, la Carnavalul copiilor de la Veneţia

Omuleţul lui Gopo, la Carnavalul copiilor de la Veneţia

31 Ian 2013   •   19:02
Omuleţul lui Gopo, la Carnavalul copiilor de la Veneţia

Un eveniment care va impresiona publicul celei de-a IV-a ediţii a Carnavalului Internaţional al Copiilor (2-12 februarie) de la Veneţia este “Omuleţul lui Gopo”. Cu acesta participă la Carnaval, în Pavilionul Expoziţiilor din Giardini della Biennale, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

“Omuleţul lui Gopo” a fost gândit să reprezinte România la această manifestare pentru a comemora 90 de ani de la naşterea marelui cineast Ion Popescu-Gopo (1923-1989), pionier al filmului de animaţie românesc, artist vizual şi creator al personajului care l-a făcut celebru şi care i-a adus recunoaşterea internaţională în 1957, când a câştigat Palme d’Or la Cannes, cu “Scurtă istorie”.

România propune astfel, la Veneţia, o serie de proiecţii cu filmele “Scurtă istorie”, “7 arte”, “Ecce homo!”, “Quo vadis homo sapiens?”, “Sport”, “Şi totuşi se mişcă”, “Animagic film”, “Tu”, “Ucenicul vrăjitor”, în care personajul principal, Omuleţul lui Gopo, va arăta publicului “cu ironie şi inteligenţă cum au apărut artele, cum a evoluat omul şi încotro se îndreaptă, răspunzând la multe alte întrebări legate de existenţă”, după cum se arată într-un comunicat al organizatorilor. (M.S.)

×
Subiecte în articol: Ion Popescu Gopo