x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Oscar 2012: vom rămâne sau nu muţi de uimire?

Oscar 2012: vom rămâne sau nu muţi de uimire?

de Sebastian S. Eduard    |    23 Feb 2012   •   21:00
Oscar 2012: vom rămâne sau nu muţi de uimire?

Noapte alba pentru cinefili, pentru ca duminica spre luni se decerneaza la Kodak Theatre din Los Angeles Premiile Oscar. In Romania, evenimentul va fi transmis in direct la HBO de la ora 2:00 pentru ca marti seara (28 februarie), de la ora 20:00, sa fie transmis un rezumat de o ora si jumatate in varianta subtitrata.

Nominalizatii...
Anul acesta, au fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film noua pelicule, printre care 'The Artist' si 'The Descendants', cas­ti­ga­toare la Globurile de Aur, dar si 'The Tree of Life', castigatorul Palme d’Or la Cannes in 2011. Pelicula 3D 'Hugo', de Martin Scorse­se, a obtinut cele mai multe nominalizari – 11 –, fiind urmata de 'The Artist', cu 10 nomina­lizari. Pelicula alb-negru 'The Artist', care este un omagiu adus filmelor mute de la Hollywood, a fost, la sfarsitul lunii ianuarie, rasfatata galei premiilor Globul de Aur. Filmul 'Moneyball', cu Brad Pitt in rol principal, a obtinut sase no­minalizari, in timp ce 'The Descendants', cu George Clooney, are cinci nominalizari. Peliculele 'The Help' si 'Midnight in Paris' au fiecare cate patru nominalizari, iar 'The Tree of Life' a fost nominalizat la trei categorii.

Vedete
Ca de obicei gala se vrea cat mai stralucitoare. Pentru a noua oara amfitrion al ceremonei este Billy Cristal. Lui i se alatura compania Cirque du Soleil care va da o reprezentatie speciala la gala de decernare a premiilor Oscar, in timp ce vedetele Muppets Kermit si Miss Piggy vor inmana unul dintre trofee in cadrul evenimentului.
Printre cei care vor urca pe scena si vor inmana premii se numara Halle Berry, Bradley Cooper, Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Tom Hanks, Angelina Jolie, Milla Jovovich, Jennifer Lopez, Chris Rock sau Ben Stiller.

In cinematografe
O mare parte dintre filmele nominalizate au ajuns deja pe marile ecrane din Romania. 'Miezul noptii in Paris', 'Moneyball – arta de a invinge' si 'The Help – culoarea sentimentelor' au intrat deja de anul trecut; 'Descendentii' au venit la inceputul lunii fe­bruarie, iar 'Artistul' este prezent chiar din acest week-end. Singurele productii despre care nu se stie daca vor veni, pentru ca nu au fost inca programate sunt 'Hugo' si 'Pomul vietii'.

×
Subiecte în articol: film oscar 2012