x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Phoenix renaște și la Paris, Londra, Madrid și Roma

Phoenix renaște și la Paris, Londra, Madrid și Roma

de Paul Bardasu    |    11 Iun 2023   •   13:15
Phoenix renaște și la Paris, Londra, Madrid și Roma

Fanii legendarei trupe Phoenix au avut parte, la finalul anului trecut, de un cadou spectaculos. Filmul „Phoenix - Povestea” duce mai departe spiritul și mesajul fenomenului cultural al formației care a împlinit 60 de ani de existență. Documentarul, care conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video, a avut un succes mare la proiecțiile din țară, iar acum se pregătește să treacă granițele.

Ca urmare a succesului premierei de gală, ce a avut loc la Sala Palatului în data de 16 octombrie 2022 și care a reunit întreaga familie Phoenix, dar și a turneul național, filmul „Phoenix - Povestea” capătă o anvergură internațională. 

Turneul din afara granițelor țării al filmului regizat de Cristian Radu Nema a avut deja un debut internațional în 14 martie în Republica Moldova, la Chișinău, într-un eveniment organizat ireproșabil. În luna iunie, continuă proiecțiile în cele mai importante capitale ale Europei. Astfel, fanii legendarei formații, dar și străinii care vor să afle povestea celei mai de succes trupe românești, vor avea șansa să urmărească proiecții speciale în Franța, la Paris, în 14 iunie la Palatul Béhague - în cadrul Ambasadei României la Paris, în capitala Regatului Unit, la Londra, în 16 iunie la Sala Cornelius și în capitala Spaniei, la Madrid, în 19 iunie, la Ambasada României în Regatul Spaniei și în capitala Italiei, la Roma, în 2 iulie la Villaggio Romeno - Villa Fornarola.

În lunile decembrie 2022 - mai 2023, filmul a fost prezentat în peste 20 de orașe ale țării, în prezența membrilor emblematici ai trupei și a echipei filmului: Alba Iulia, Cluj, București, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, Galați, Târgu Mureș, Bistrița, Zalău, Oradea, Arad, Sibiu, Târgu Jiu, Craiova, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Vaslui.

„Phoenix - Povestea” este dincolo de ceea ce înseamnă un film. Asemenea trupei, care transcede dincolo de timp și spațiu, filmul este, în sine, o încununare. Este ca o statuie care va răzbi peste timp, peste vremuri și peste oameni. Este o mărturie încărcată până la refuz de emoție și trăire, cu care se identifică fiecare român. Este o declarație de iubire adresată celor ce au iubit România cu prețul și riscul vieții lor. Fenomenul nu le mai aparține doar lor, creatorilor. Cu acest fenomen, oglindit în această peliculă, se identifică fiecare dintre noi, cei ce am plâns cel puțin o dată la auzul Canarului ce cade cu pieptul frânt, sau am zâmbit cu tot sufletul la auzul Mugurilor de fluier și optimism. Filmul, așadar, va oferi tuturor generațiilor ce vor urma infinitul Phoenixului. Pentru că despre ea se poate vorbi doar la viitor!”, a declarat pentru Jurnalul cineastul Cristian Radu Nema, care subliniază că ideea unui film realizat de un tânăr regizor ilustrează un fenomen fără granițe de timp (simbolul nemuririi Phoenixului) și de spațiu (turneu de anvergură internațională).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema, producător fiind Bianca Beatrice Michi, filmul spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice.

PHOENIX - Povestea | TRAILER OFICIAL

 

×