x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Poker, o premieră intens aşteptată

Poker, o premieră intens aşteptată

21 Ian 2010   •   00:00

"Poker", cea de-a doua comedie din cariera regizorală a lui Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în luna februarie, a dezvăluit regizorul. Prima comdie regizată de Niolaescu este celebrul film "Nea Mărin Miliardar", cu premiera în 1979.



"Sunt patru copii care sunt prieteni la aceeaşi şcoală, colegi de şcoală, şi care, în timpul liber, joacă poker, zicând că pokerul îi apropie şi îi leagă pe unul de celălalt. Sigur că în viaţă s-au despărţit, dar au rămas prieteni pe acest joc de poker. Sunt actori absolut senzaţionali, Valentin Teodosiu, Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Mircea Diaconu. Fantastic! Sunt actori de Dumnezeire, aş putea spune. Au dat foarte foarte bine. Filmul mi-a ieşit", a mărturisit Sergiu Nicolaescu, pentru Agerpres,  despre cea mai recentă producţie a sa.

Scenariul a fost scris de Adrian Lustig şi este o adaptare a unei piese care se joacă, de mai bine de cinci ani, la Teatrul de Comedie din Capitală.

Majoritatea secvenţelor au fost filmate la Palatul Snagov, filmările extinzându-se şi în alte locuri, precum Facultatea de Arhitectură, Spitalul Bagdasar-Arseni, un azil de bătrâni sau Aeroportul Otopeni. "Merită să fie văzut şi încerc prin asta să aduc din nou spectatori la cinematografe", spune regizorul despre "Poker".

După "Poker", Sergiu Nicolaescu pregăteşte alte două producţii, "Candele de zăpadă", după un scenariu de Corneliu Vadim Tudor şi "Trenul morţii", care va fi un film de război.

×
Subiecte în articol: film