x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Premiile Gopo 2015. “Closer to the Moon”, marele câştigător al Galei

Premiile Gopo 2015. “Closer to the Moon”, marele câştigător al Galei

de Sebastian S. Eduard    |    31 Mar 2015   •   17:45
Premiile Gopo 2015. “Closer to the Moon”, marele câştigător al Galei
Sursa foto: ADI MARINECI

Luni seară, 30 martie, la Teatru Naţional Bucureşti, cea de-a noua ediţie a Galei Premiilor Gopo şi-a împărţit trofeele în prezenţa a peste 500 de invitaţi. Găzduită de Diana Cavallioti şi Paul Ipate, gala a avut parte de momente inedite, amuzante dar şi multă emoţie.

Producţia “Closer to the Moon” şi-a adjudecat nouă statuete Gopo, printre care trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu. Lista este completată de premiile pentru Cel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj şi Cea mai bună coafură, Cel mai bun sunet, Cea mai bună imagine, Cea mai originală muzică şi Cele mai bune costume.

“Quod Erat Demonstrandum” (Q.E.D.), filmul cu cele mai multe nominalizări la Gopo 2015, şi-a atribuit cinci trofee, printre care premiile de interpretare de la categoriile Cel mai actor într-un rol principal - Florin Piersic Jr., Cea mai bună actriţă într-un rol principal – Ofelia Popii, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Virgil Ogăşanu, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar – Alina Berzunţeanu. Filmul a primit şi statueta pentru Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu).

Multipremiatul “Toto şi surorile lui”, în regia lui Alexander Nanau, a câştigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film documentar. Radu Jude a primit în această seară cel de-al şaşelea Gopo din carieră: Cel mai bun scurtmetraj ficţiune, pentru ”Trece şi prin perete”.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniştilor din cinematografie şi ale criticilor de film au mers către ”La Grande Bellezza” (r. Paolo Sorrentino). Independenţa Film şi-a adăugat al şaptelea trofeu în palmares, un număr record pentru distribuitorul român.
Cu încasări în valoare de 1.147.487 RON şi 102.026 spectatori, #Selfie a primit Premiul Publicului.

×