x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Proiecţie de film cu muzică live

Proiecţie de film cu muzică live

02 Iun 2016   •   20:30
Proiecţie de film cu muzică live

Unul dintre cele mai impresionante evenimente ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de anul acesta va fi show-ul live al trupei British Sea Power, catalogată de cronicarii de la „The Sunday Times” drept „cea mai bună trupă din Marea Britanie”.

Formaţia de indie rock, cunoscută pentru predilecţia de a performa în spaţii neconvenţionale, va acompania în direct proiecţia documentarului „From the Sea to the Land Beyond”, regizat de Penny Woolcock. Filmul, realizat în 2012, urmăreşte un secol de viaţă în porturile coastei britanice.

Catalogat drept o experienţă poetică şi revelatoare, filmul conţine imagini de arhivă şi documentează schimbările societăţii britanice începând cu anul 1902, viaţa în timpul celor două războaie şi în vremuri de pace, tranziţia către industrializare sau lupta pentru drepturile femeilor.

Trupa British Sea Power, fondată la începutul anilor 2000 şi formată în prezent din şase membri, a avut parte de laude din partea unor artişti legendari precum Lou Reed, David Bowie, Jarvis Cocker sau Radiohead.

De-a lungul anilor, aceştia au susţinut concerte pe Marele Zid Chinezesc, la acceleratorul de particule de la CERN, în cadrul unei expoziţii cu dinozauri de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, pe un vas în largul mării, într-o mină de piatră, revista „Time Out” numind-o „trupa live a anului 2004”. British Sea Power  a avut turnee în S.U.A., cântând pe stadioane gigantice, la invitaţia unor formaţii precum The Killers, Interpol, The Flaming Lips, The Strokes şi Pulp.

×